Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA maksab välja 26,6 mln krooni 2004. aasta looduskahjude hüvitamiseks (2006-03-24 10:11:48)

 

27. märtsil maksab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) põllumeestele välja 26,6 miljonit krooni, millega osaliselt või täielikult hüvitatakse põllumajandustootjale 2004. aastal loodusõnnetuse või ebasoodsate ilmastikutingimuste tagajärjel tekkinud otsene kahju.
Marja- ja puuviljakasvatuses olid 2004. aasta loodusõnnetusest või ebasoodsast ilmastikutingimusest tekkinud otsese looduskahju piirkondadeks Harjumaa, Hiiumaa, Pärnumaa, Tartumaa, Valgamaa, Viljandimaa ja Võrumaa. Kartuli- ja köögiviljakasvatuses olid looduskahju piirkondadeks Harjumaa, Hiiumaa, Ida-Virumaa, Jõgevamaa, Raplamaa, Tartumaa.
Toetuse määramise aluseks olid kultuuride kasvupind ning 2003. aasta keskmine saagikus ning toodangu keskmine hind. Enim toetust said Harjumaa talunikud (15,4 mln), järgnesid Tartumaa ja Raplamaa.
Loodusõnnetuseks loetakse sellised erandlikke sündmusi nagu maavärin, laviin, maalihe ja laiaulatuslik üleujutus. Ebasoodsateks ilmastikutingimusteks on määruse tähenduses madal temperatuur, liigsademed (sealhulgas rahe), põud ja torm (sealhulgas äike), kui nende tagajärjel tekkinud tootmiskadu on põhjustanud toodangu vähenemise enam kui 30% võrreldes kolme eelneva aasta keskmise toodanguga, välja arvatud need aastad, kui ebasoodsa ilmastikutingimuse tõttu tekkinud kahju hüvitamiseks maksti põllumajandustootjale looduskahjutoetust.
Taotlusi 2004. aasta looduskahju hüvitamiseks võeti PRIAs vastu tänavu 16. - 27. jaanuarini.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 24.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.