Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veebruaris jätkus aktiivne raietegevus (2006-03-24 10:07:39)

 

Käesoleva aasta veebruari kuu jooksul on metsaomanikud teatanud planeeritavatest raietest kokku 551 527 tihumeetri ulatuses. Veebruari lõpu seisuga on metsaomanikud sel aastal taotlenud metsateatistega kokku 1 742 597 tihumeetri raiumist. Metsateatisi on veebruaris vähem esitanud riigimetsa majandajad (172 951 tm), kuna suurem osa raietegevuse kavandamisest toimus aasta esimesel kuul.

Raietegevus on aktiivne eelkõige tänavu pikale veninud talveilmade tõttu, mis lubavad  teha raieid ka lankidel, kuhu eelnevate aastate tagasihoidlikud talveilmad lõikama minna ei lubanud.

Eelmisel aastal planeerisid metsaomanikud raieid kokku 5 092 063 tihumeetri ulatuses, aastal 2004 oli vastav number 7 632 843 tihumeetrit.

Metsateatis on metsaseadusega kehtestatud dokument, millega metsaomanik taotleb kinnistu asukohajärgse keskkonnateenistuse luba raiete läbiviimiseks. Metsaomanik tohib alustada metsateatises lubatud raieid pärast keskkonnateenistuselt metsateatise tagasisaamist. Lubatud raieid tohib teha ühe aasta jooksul metsateatise esitajale kättetoimetamisest arvates.

Informatsiooni metsateatistega planeeritavatest raietest ei saa samastada aastaste raiemahtudega. Tegemist on indikatiivse näitajaga, mis iseloomustab aasta jooksul kavandatavate raiete hinnangulist mahtu ja annab ülevaate turul potentsiaalselt saadaval oleva metsamaterjali koguse  kohta. Raiete koondandmed on koostatud Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse, Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja maakonna keskkonnateenistuste poolt esitatud andmete põhjal.

Metsateatistega kavandatud raiete andmed on detailsemalt saadaval  Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse kodulehel aadressiga: http://www.metsad.ee/main_uus.html

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 24.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.