Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Villemsoni püsikute kollektsiooniaed (2006-03-23 16:22:55)

1995. a rajatud looduslähedase aia koosseisus on avamaal talvituvaid püsikuid ligi 1300 eri nimetuse all (püsililled, sibullilled ja aiakõrrelised – põhiliselt taimeliikidena). Lisaks 300 ilupuu-, ilupõõsa- ja roni- või vääntaime nimetust. Puuduvad üheaastased lilled ehk suvikud, daaliad ja krookuste, nartsisside, tulpide, gladioolide, liiliate sordid.

Tegevuseks on avamaal talvituvate ilutaimede kasvatamine, taimede näidisaed kollektsiooniaiana, püsikute istikukasvatus ja kohapealne müük (püsililled, haruldased sibullilled ja aiakõrrelised), nõustamine.


Asukoht

10 km Rakverest ja 2 km Mõdrikul asuvast Lääne-Virumaa Kutsekõrgkoolist. Lähim bussipeatus ”Mõdriku”. Tihedalt, 7-12 x päevas sõitev liin nr 26 Rakvere-Vinni-Rakvere.

Avatud iga päev maist oktoobrini.

Milliseid istikuid müüakse?

Tavaliselt tuleb suve jooksul müügile ligi 400 erineva nimetusega taime. Soovitud taime puudumisel on võimalik seda asendada samaväärsega, tundmatu taime puhul tutvuda selle emataimega. Laatadel ja turgudel istikumüügiga ei tegele.

Suuremal hulgal on võimalik saada järgmisi istikuid: päevaliiliate sordid ja liigid; madala-, keskmise- ja kõrgekasvulised püsiastri liigid ja sordid; varjukivirikud; tiarellid; tradeskantsiad; igihali liigid ja sordid; mõningate vähetuntud ja vähelevinud sibullillede liikide istutusmaterjal.

 

Istikute hind: 15–50 kr, keskmiselt 24 kr.

 

Taimeperekonnad:

A - Püsililled

B - Sibullilled

C - Aiakõrrelised

D - Puud ja põõsad

E – Roni- ja vääntaimed


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.