Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo (2013-11-11 02:28:58)

Esmaspäeval, 11. novembril
algusega kell 11 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse fuajees Keskkonnaameti pressibriif „Kiirgushädaolukordadeks valmisolek ja kiirgusseire mobiillabor“. Briifil tutvustatakse äsja Eestisse jõudnud ning Keskkonnaameti kiirgusseirebüroo kasutuses olevat kiirgusseire mobiillaborit. Mobiillaborit tutvustavad Keskkonnaameti kiirgusosakonna juhataja Ilmar Puskar ning kiirgusseire büroo peaspetsialistid Alar Polt ja Uko Rand. Briifil tuleb lühidalt juttu sellest, kuidas on kiirgushädaolukorraks valmisolek Eestis korraldatud, milline on Keskkonnaameti kiirgusosakonna roll selles, milliseid ülesandeid hädaolukorra lahendamise käigus täita tuleb ning mil viisil saab selleks kasutada vastsoetatud mobiillaborit.

Esmaspäeval, 11. novembril algusega kell 14 toimub Euroopa Liidu asjade komisjoni istung, kus on arutlusel Eesti seisukohad 11.-22. novembril Varssavis toimuval kliimakonverentsil.

Esmaspäevast reedeni, 11.-15. novembrini toimuvad Pärnus Eesti-Vene Peipsi-, Lämmi- ja Pihkva järve kalanduskonsultatsioonid, kus lepitakse kokku 2014. aasta kvoodid ja I poolaasta püügitingimused. Eesti delegatsiooni juhib Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp. Delegatsiooni kuuluvad veel ministeeriumist kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin, peaspetsialist Liivika Näks ja spetsialist Tiina Tees ning Keskkonnainspektsiooni kalakaitse osakonna juhataja Indrek Ulla ja peainspektor-nõunik Ivo Kask.

Esmaspäevast, 11. novembrist algab Poolas Varssavis 19. rahvusvaheline ÜRO kliimakonverents, mille fookuses on 2015. aastal Pariisis sõlmitava globaalse kokkuleppe ettevalmistamine. Konverents algab eksperttasandi kohtumistega, kus osalevad Keskkonnaministeerumi ametnikud ning jätkub 19. novembrist kõrgetasemeliste kohtumistega, millest võtavad osa keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kantsler Andres Talijärv ja asekantsler Meelis Münt. Konverents kestab 22. novembrini.

Teisipäeval, 12. novembril toimub Keskkonnaministeeriumis kohtumine kolleegidega Leedust, et arutleda jäätmemajandust puudutavatel teemadel. Külalisdelegatsiooni juhib Leedu Keskkonnaministeeriumi aseminister.

Teisipäevast neljapäevani, 12. - 14. novembrini osaleb Keskkonnainspektsiooni nõunik Rocco Ots rahvusvahelisel keskkonnakuritegevust uuriva võrgustiku EnviCrimeNet aastaseminaril, mis toimub Hollandis Haagis.

Teisipäeval, 12. novembril algusega kell 11 toimub Kihnu rahvamajas Kihnu laidude looduskaitseala kaitse-eeskirja ja Sorgu looduskaitseala kaitse-eeskirja eelnõude avalik arutelu.

Teisipäevast, 12. novembrist alates korraldatakse Eesti erinevates paikades 5.-7. klassi õpilastele veeteemaline viktoriin teemal „Puhas vesi hoiab elu“. 12. novembril toimub viktoriin Tartumaa ja Järvamaaa õpilastele, 13. novembril Saaremaa, Viljandimaa ja Põlvamaa õpilastele, 14. novembril Harjumaa, Võrumaa, Ida-Virumaa ja Läänemaa õpilastele ning 15. novembril Valgamaa ja Jõgevamaa õpilastele. Viktoriinidega jätkatakse ka järgneval nädalal. Viktoriin toimub SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel projekti „Veeteemalise viktoriini läbiviimine ja õppemapi väljatöötamine“ raames.

Teisipäeval, 12. novembril algusega kell 16 toimub Energiasäästunädala raames TTÜ energeetikamaja auditooriumis (Ehitajate tee 5, Tallinn, auditooriumi number VII-430) ettekanne “Inimene ja kaasaegne välisvalgustus”. Lektoriks on TTÜ valgustehnika sektsiooni ekspert Toivo Varjas. Rohkem infot energiasäästunädala sündmuste kohta leiab siit www.energiatark.ee

Kolmapäeval, 13. novembril algusega kell 18 toimub Türi Kultuurimaja väikeses saalis loodusõhtu. Külla tuleb filmimees, loodus- ja keskkonnasaadete tegija, OÜ Vesilind juhataja Riho Västrik. Õhtu teemaks on kevadel esilinastunud tõsielufilm "Tulekahju paine", mis jutustab 1982. aastal toimunud katastroofist Antarktikas, nõukogude uurimisjaamas "Vostok". Osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 14. novembril algusega kell 12.15 avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Eesti Metsa- ja Puidutööstuste Liidu ja Puuinfo programmi korraldatava rahvusvaheline puitarhitektuuri konverentsi "Puit - homse elukeskkonna võti".

Neljapäeval, 14. novembril algusega kell 10 toimub Jõhvis konverents „Põlevkivi tulevik – innovatsioon“. Keskkonnaministeeriumist teevad ettekande asekantsler Meelis Münt teemal „Kliimamuutused ja põlevkivi – kas koos on võimalik?“ ja maapõue osakonna juhataja Maris Saarsalu, kes räägib põlevkivi kasutamise riikliku arengukava 2016-2020 koostamisest. Üksikasjaliku päevakavaga saab tutvuda konverentsi kodulehel http://konverents2013.pkk.ee/ee/avaleht/. Konverentsi on võimalik jälgida ka internetis otseülekandena.

Neljapäeval, 14. novembril algusega kell 18 toimub Ehte Maja kohvikus (Ehte 8, Haapsalu) loodusõhtu „Kalade suhtlemismaailm“. Kaladest räägib dr. Arvo Tuvikene Eesti Maaülikoolist. Loodusõhtu on tasuta. Toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.


Neljapäeval, 14. novembril algusega kell 18 toimub Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää) loodusõhtu „Läänemeri – meie unikaalne aare“. Eesti Mereinstituudi teadur Merli Pärnoja on koos oma töökaaslastega uurinud aastaid Läänemere elustikku. Otepää loodusõhtul tulebki juttu, kuivõrd omapärane ja ohustatud meie Läänemeri on, millised on viimastel aastakümnetel toimunud muutused ja milline on selle võimalik mõju mere elustikule tervikuna. Loodusõhtu on tasuta. Korraldajaks Keskkonnaamet koostöös Otepää Loodusseltsi ja Otepää Kultuurikeskusega, ürituse läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 14. novembril toimuvad Teesu looduskaitseala ja Kesknõmme looduskaitseala kaitsekorralduskava koostamisprotsessi raames avalikkuse kaasamise koosolekud: kell 13 toimub Kihelkonna vallavalitsuse saalis Teesu looduskaitseala koosolek ja kell 15 Kihelkonna vallavalitsuse saalis Kesknõmme looduskaitseala koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Neljapäeval, 14. novembril korraldab Maa-amet maakatte seminari, mis tutvustab ruumiandmete kättesaadavuse arendamise projekti raames Eesti maakatte/kõlvikute andmestiku uuendamist. Projekti tutvustavad Ene Jüriska ja Lea Pauts Maa-ameti geoinformaatika osakonnast. Ruumiandmete uuendamise projekt saab teoks tänu Euroopa Majanduspiirkonna toetustele. Projekti viib ellu Maa-amet, programmioperaator on Keskkonnaministeerium. Oskusteabega toetab Norra Kaardistusorganisatsioon Statens Kartverk. Seminarile on oodatud maakatte ja kõlvikute andmestike senised ning tulevased kasutajad.
Seminarist osavõtt on tasuta, kuid eelnevalt tuleks registreeruda Maa-ameti kodulehel - http://goo.gl/BtlRPh

Reedel, 15. novembril algusega kell 11 toimub Lääne-Eesti vesikonna veemajanduskavade töörühma nõupidamine Haapsalus Väike-Liiva 7, Päeva Villa nõupidamiste ruumis. Muu hulgas antakse nõupidamisel ülevaade Lääne-Eesti vesikondade seisundist ja muutustest ning veemajandusprobleemidest.

Laupäeval ja pühapäeval, 16.-17. novembril toimub Lahemaa erakogude omanikele suunatud pärandi hoidmise teoreetilis-praktiline koolitus. Teemadeks on muistsed esemed, tekstiil ja puitesemed, vanad fotod, esemelise pärandi digitaliseerimine-fotografeerimine. Koolitajad on Gurly Vedru ja Tarvi Toome Ajalooinstituudist, Marike Laht Eesti Vabaõhumuuseumist, Merilis Roosalu Ajaloomuuseumist ja fotograaf Toomas Tuul. Üritus toimub Lahemaa kultuuuripärandikoolituste sarja raames. Korraldaja on Keskkonnaamet koostöös Käsmu meremuuseumiga, toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus. Vajalik eelnev registreerimine. Kahepäevane koolitus on tasuta, kuid kui on soovi koha pealt süüa osta, siis kahe päeva eest tuleks tasuda 10 eurot.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.