Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Märtsi lõpp ei too veel õiget kevadet (2006-03-23 00:07:22)


Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno prognoos eelolevaks 7 päevaks lubab mõningast soojenemist.
15. märtsil koostatud ennustus ajavahemikuks 16.-22
. märtsini kõlab järgmiselt:

„Suuremat kevadsooja selle aasta märtsis oodata ei ole. Lähematel päevadel õhutemperatuurid küll mõnevõrra tõusevad, kuid öisel ajal jäävad püsima miinuskraadid, mistõttu ka ööpäeva keskmine õhutemperatuur püsib valdavalt alla nulli. Reedel möödub Eestist väike madalrõhulohk, mille tihedamad pilved ja sajud liiguvad üle Läti-Leedu. Meie ilm on vahelduvalt pilves ja sajuta. Nõrk tuul pöördub lõunast itta, puhudes 2–6 m/s. Õhutemperatuur tõuseb pärastlõunaks -2...+3 kraadini. Laupäeval on taevas vähese pilvisusega, nõrk tuul puhub öösel loodest, päeval pöördub lõunasse. Öisel ajal jahtub õhk 5...12 külmakraadini, päeval tuleb -1...+4 kraadi. Pühapäeval möödub lõunast järgmine sajuala. Meie ilm on vähe või vahelduvalt pilves ning olulise sajuta. Ida- ja kagutuule kiirus on 3–8, öösel kuni 10 m/s. Õhutemperatuur jääb öösel -5...-11 ja päeval -2...+3 kraadi vahele. Esmaspäeval pilvisus tiheneb, päeval sajab mitmel pool veidi lund või lörtsi. Kagutuul puhub 4–8 m/s, öösel on 5–10 kraadi külma, päeval -1...+3 kraadi. Teisipäeva öö on vahelduvalt pilves ja kohati sajab lund. Puhub lõunatuul 2...6 m/s, külma on kuni 7 kraadi. Päev on pilvisem, mitmel pool sajab lörtsi, püsib nõrk lõunatuul, õhutemperatuur tõuseb 0...+5 kraadini. Ka kolmapäeva öösel sajab mitmel pool lörtsi või lund, päev on muutlikult pilves ja kohati võib tulla veidi vihma. Lõunatuule kiirus on 2...7 m/s, öine õhutemperatuur +1...-4 ning päevane +1...+6 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -2 kraadist saartel kuni -4 kraadini Ida-Eestis, mis on 2-4 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 10 millimeetri ringis, see on pisut üle pikaajalise normi.”


Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.