Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
23. märtsil on maailma meteoroloogiapäev (2006-03-22 17:32:29)


Neljapäeval, 23. märtsil tähistavad Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) ja selle 187 liikmesriiki maailma meteoroloogiapäeva. Käesoleva aasta teemaks on valitud “Loodusõnnetuste tagajärgede ennetamine ja leevendamine”.

90 protsenti kõikidest looduskatastroofidest on tingitud ilma-, kliima- ja veeoludest. WMO ja rahvuslikud ilmateenistused mängivad üliolulist rolli selliste õnnetuste ennetamisel ja mõju säästva arengu planeerimisel on väga suur.

23. märtsil on teil kõigil suurepärane võimalus osaleda maailma meteoroloogiapäeva konverentsil “Loodusõnnetuste tagajärgede ennetamine ja leevendamine” Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudis (EMHI). Täpsem info kodulehelt www.emhi.ee.

Samal ajal, kui suurem osa Aafrikast, Euroopast, Aasiast, Austraaliast ja Brasiiliast kannatasid möödunud aastal põua all, seisid teised maailmaosad silmitsi tugevate vihmadega, mis paljudes kohtades põhjustasid ulatuslikke üleujutusi. Atlandi ookeani kohal registreeriti rekordarv laastavaid orkaane.

Loodusõnnetus on paratamatu nähtus ja seda ei saa ära hoida, küll aga saame me varajaste hoiatuste abil ennetada selle katastroofilist mõju ühiskonnale.

Õnnetusteks ettevalmistatuse peamine osa on hästi funktsioneeriv varajaste hoiatuste süsteem, mis on võimeline väljastama asjakohast, usaldusväärset ja õigeaegset informatsiooni. Rahvuslike ilmateenistuste käsutuses on oluline informatsioon, mis võimaldab riiklikel struktuuridel töötada välja loodusõnnetuste tagajärgede ennetamise ja leevendamise strateegiaid.

Lisainfo: Jaan Saar, Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi peadirektor, Eesti alaline esindaja WMO juures, tel 646 1563, 509 0390.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.