Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 4.-10. novembrini (2013-11-04 00:26:55)

Esmaspäeval, 4. novembril
kell 14.30 kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Harju maavalitsuse ja Tallinna Lennujaama esindajatega. Kohtumise teemaks on nn pilpaküla territooriumi korrastamine.

Esmaspäeval, 4. novembril kell 13 toimub Mustjala vallavalitsuse saalis Koorunõmme looduskaitseala ja Koorunõmme hoiuala kaitsekorralduskava koostamise avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostab Pärandkoosluste Kaitse Ühing (PKÜ).

Esmaspäeval, 4. novembril kell 15.30 avab RMK uue teabepunkti
kesklinnas (Toompuiestee 24), toimub ka uue maja tutvustamine. Kell 16
avatakse loodusfotokonkursi Vereta Jaht parimate tööde näitus ja
kuulutatakse välja võitja.

Esmaspäeval, 4. novembril kell 16 toimub Lääne-Nigula valla Risti vallavalitsuse saalis (Tallinna mnt 4, Risti) Marimetsa looduskaitseala, Marimetsa-Õmma hoiuala ning Tõlva kaljukotka püsielupaiga ja Õmma metsise püsielupaiga (Marimetsa-Õmma linnu- ja loodusala) kaitsekorralduskava koostamisprotsessi avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist. Kaitsekorralduskava koostab Pärandkoosluste Kaitse Ühing (PKÜ).

Esmaspäevast teisipäevani, 4.-5. novembril toimub Keskkonnaministeeriumis Läänemere rannikuvee ökoloogilise seisundi indikaatorite arendamise töörühma Baltic GIG töökoosolek. Arutatakse aastail 2008-2011 saavutatud tulemusi eutrofeerumise bioindikaatorite arendamisel ja ühtlustamisel. Kiidetakse heaks 2008-2011 tehtud töö tehnilised aruanded.

Teisipäeval, 5. novembril toimub põhjaveeteemaline arutelu, kus Keskkonnaministeeriumi spetsialistid kohtuvad põlevkivi kaevandajate ja põhjavee ekspertidega. Tegemist on toimunud keskkonnatasude 2016+ ümarlaudade jätkuks korraldatud eraldi kohtumisega kaevandajate ja vee-ekspertidega, et et läbi arutada põhjaveega seotud probleemid ja küsimused ning määratleda lahendused põhjavee kaitseks ja õiglaseks tasustamiseks kaevandamisel.

Teisipäeval, 5. novembril toimub Riias Läti keskkonna-, geoloogia- ja meteoroloogiakeskuses (Latvian Environment, Geology and Meteorology
Centre) kohtumine, kus osalevad Keskkonnaagentuuri sünoptikud ja
lennumeteoroloogia osakonna töötajad. Kohtumise peamine eesmärk on
uurida SmartMet tööjaama funktsionaalsust ja võimalusi ning arutada
lennumeteoroloogia teemadel.

Teisipäeval, 5. novembril
osalevad Keskkonnainspektsiooni kalakaitse
osakonna juhtivinspektor Aare Pai, peainspektor-nõunik Enn Keeman ja Valeri Štšerbatõh Läänemaa büroost Matsalu kalapüügi teemalisele arutelul, mis toimub Haapsalus Keskkonnaameti kontoris (Kiltsi tee 10).
Seal osalevad ka teie kalavarude ja looduskaitse osakonna esindajad, samuti Mereinstituudi esindajad. Arutatakse kalapüügi piirangute vajadust nii loodus- kui kalakaitsest lähtuvalt ja otsitakse mõistlikke võimalusi limiitide kehtestamiseks.

Kolmapäeval, 6. novembril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogu infotunnis.

Kolmapäeval, 6. novembril kell 15 kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Soome päritolu biotehnoloogiaettevõtte Ductor tegevjuhi Ari Ketolaga. Minister tutvustab Ketolale Eest keskkonnaküsimusi, eelkõige keskkonnapoliitika ja taastuvenergia teemal.

Neljapäeval, 7. novembril kell 9 osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus järgmise aasta riigieelarve tutvustamisel koalitsioonisaadikutele.

Neljapäeval, 7. novembril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus nõupidamisel, kus arutatakse mingikasvatuse võimalikkuse üle Eestis.

Neljapäeval, 7. novembril toimub Tartus, Dorpati konverentsikeskuses Keskkonnaameti Jõgeva- ja Tartumaa keskkonnahariduse konverents „Puhas vesi hoiab elu“. Konverentside ettekannetes ja töötubades keskendutakse vee kui elutähtsa loodusressursi teemale. ÜRO algatusel on 2013. aasta kuulutatud rahvusvahelise veealase koostöö aastaks. Teiste seas teevad ettekandeid Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialist Rene Reisner, kes räägib Eesti vete seisundist. Töötubade juhtide seas on näiteks Ain Kallis Keskkonnaagentuurist, kes räägib Eesti ilmast ja veest ning Lennart Lennuk Eesti loodusmuuseumist annab ülevaate Eesti vetes elavatest võõrliikidest.
Osalema oodatakse õpetajaid, üldhariduskoolide ja lasteaedade juhte, keskkonnahariduskeskuste töötajaid, haridusametnikke, keskkonnahariduse koolitajaid ja teisi huvilisi. Konverentsid (sh transport) on osalejatele tasuta. Osalemiseks tuleb registreeruda http://keskkonnaharidus.lapub.ee. ( http://keskkonnaharidus.lapub.ee./) Täpse päevakavaga saab tutvuda siin: http://keskkonnaharidus.lapub.ee/ee/tartu-konverents/tartu-paevakava/.

Allikas: Keskkonnaministeerium

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.