Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kooliõpilased edestasid suurte kogemustega pagareid „Aasta pagarid 2013“ võistlustel! (2013-11-01 06:24:09)

Tallinna Toidumessi raames korraldas Eesti Leivaliit võistlused Aasta pagarite ja Aasta kondiitri tiitlile. Võistlustules olid 8 kondiitrit ja 6 kaheliikmelist pagarite võistkonda. Võistluste teemaks oli seekord „Kultuuripärandi aasta 2013“

Kondiitritel oli vaja teha kodutöö etteantud teemal ja kohapeal valmistatud väikekoogid sobitada kompositsiooni kodutööga. Pagarid pääsesid seekord kodutööst, aga kohapeal tuli valmistada kuus erinevat kuklit ja saiakest erinevate täidistega. Lisaks olid veel võistluste suurtoetajate poolt etteantud kohustuslike toorainete nimekiri, millest osalejad pidid kasutada viite komponenti.

Rahvusvahelise suurte kogemustega žürii tegevus oli keeruline, sest aasta aastalt tõuseb võistlejate tasemed, mis teeb hindamise keerukaks. Kõik on väga professionaalne ja maitsev.

Suurüllatud sündis Aasta pagarite võistlustel. Alles Tallinna Teeninduskoolis õppivad Andro Kivik ja Inessa-Agnetha Malk võitsid tiitli Aasta pagarid 2013 pikaajaliste kogemustega pagarite eest, kes on juba mitmeid aastad seda tööd teinud. See andis kinnitust sellest, et ilma igasuguste ootusteta kogemuse omandamise eesmärgil pingevabalt võistlema tulles saavutati ühtlane tase kõikides toodetes, mis tõi ka lõppkokkuvõttes tiitli kahele noorele ja andekale tulevasele pagarile.

Teise koha saavutasid Reval Kondiitri võistlejad Erika Hein ja Telia Tsarenkova, kolmandad olid Karmo Kirspuu ja Aare Heiberg Pagaripoistest.

Aasta kondiiter 2013 tiitel läks seekord mitmekordsele finalistile, Irina Baburina`le, kes töötab AS Pihlaka AS kondiitrina. Pingelise duelli pidas ta eelmise Aasta kondiitri tiitli kandja, samuti AS Pihlaka kondiitri Jana Kimmeliga. Kolmanda koha sai Reelika Pihlak Pagaripoistest. Seega võib öelda, et Eesti kaks parimat kondiitrit töötavad AS Pihlaka ridades

Eesti Leivaliit valis Aasta pagareid ja kondiitreid juba 16 korda.


Allikas: Eesti Leivaliidu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.