Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister: kliimamuutustega võitlemisel tuleb panustada uutele tehnoloogilistele lahendustel (2013-10-29 00:45:14)

Eile kohtusid Brüsselis Rohelise Kasvu Gruppi (Green Growth Group) kuuluvad energia-, kliima ja keskkonnaministrid ja äriliidrid, et arutada puhta majanduse poole liikumiseks vajalikke samme.

Keit Pentus-Rosimannus rõhutas eilsel tippkohtumisel, et vähesaastava ja säästliku majanduse saavutamiseks tuleb lisaks traditsioonilistele meetoditele - nagu energiasektori ümberkujundamine - mõelda nutikate tehnoloogiliste lahenduste kasutusele laiemalt. "Eesti digiallkiri on üks hea näide, mida esimese hooga puhta majandusega ei seosta, kuid mis vähendab tegelikult märkimisväärselt vajadust linnadevahelise ja -sisese transpordi järele. See omakorda ei muuda mitte ainult inimeste elu mugavamaks, vaid vähendab energiakulu ja õhusaastet."

Minister pidas ülioluliseks ka fossiilkütuste sõltuvusest lahtisaamist. "Euroopa aheldatus saastava ja taastumatu energia külge tähendab, et impordime aastas Euroopa Liitu 545 miljardi euro eest fossiilkütuseid.
Ja see on vaid otsene kulu, millele lisandub hiigelkahju inimeste tervisele ja keskkonnale. Seda hinda maksame juba täna, kuid kui me ei suuda fossiilkütuste poolt tekitatud kliimamuutusi peatada, koormame oma majandusi tulevikus üha uute probleemidega. Ainuüksi 2011. aasta Taani paduvihmade tekitatud kahju oli 2 miljardit eurot ning kliimamuutusi ignoreerides saame selliseid katastroofe senisest oluliselt rohkem näha," rääkis Keit Pentus-Rosimannus.

Rohelise Kasvu Grupi liikmeteks on Eesti, Suurbritannia, Saksamaa, Prantsusmaa, Hispaania, Rootsi, Taani, Soome, Hollandi, Belgia, Portugali, Itaalia, Sloveenia ja Rumeenia ministrid, kes peavad oluliseks rohelise majanduse edendamist ja kliimamuutustega võitlemist.

“Kolmteist Euroopa Liidu liikmesriiki ja kümned äriliidrid peavad saatma selge sõnumi – ainul koos tegutsedes ja juhtpositsiooni võttes suudame me reaalsuseks muuta kogu selle märkimisväärse majandusliku kasu, mida kliimamuutustega võitlemisest on võimalik lõigata," ütles Rohelise Kasvu Grupi üks eestvedajaid, Suurbritannia energia- ja kliimaminister Ed Davey.

“Ettevõtjad ja investorid on meile öelnud, et EL peab end kokku võtma ning jõudma lähiajal kokkuleppele kliima- ja energiaeesmärkides aastaks 2030 ning süsinikuturu reformis. Ainult sellisel juhul on investoritel piisavalt kindlust, et suunata vähese süsinikusisaldusega majandusse miljardeid dollareid, mida see vajab. Tegevusetuse tagajärjed on väga selged. Panused on kõrged ja kui me ei tegutse, siis võime selles võistluses kaotajaks jääda," lisas Suurbritannia minister.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.