Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna korteriühistud saavad õuede korrastamiseks toetust (2006-03-21 20:15:08)

 

Linnavalitsus kehtestab korterelamute hoovide heakorrastamiseks ellu kutsutud projekti “Hoovid korda” raames hoove korrastavate korteriühistute toetamise korra ja põhimõtted.

Korra koostamisel on arvestatud MTÜ Eesti Korteriühistute Liit eestvedamisel ning Tallinna Ettevõtlusameti, Tallinna Kommunaalameti, Tallinna Linnaplaneerimise Ameti, Tallinna Maa-ameti, Harju Maavalitsuse ja mitmete Tallinna linna korteriühistute koostöös 2005. septembris valminud kontseptsiooni.

“Paraku on paljude korterelamute õuealad väga kehvas seisus,” nentis abilinnapea Olga Sõtnik. “Projekti “Hoovid korda” eesmärgiks on selle vea parandamisele kaasa aidata.”


Hoovide haljasalad on enamasti kaetud hooldamata muruga, kõnniteede kate on kehvas seisus, enamasti ei ole õuealal ka mängu- ja spordiväljakut ega istumiskohti.
Ilmet rikuvad ka suured näotud prügikonteinerid. Samuti on toonastest normidest tulenevalt elamute juures mitu korda vähem parkimiskohti kui tänapäeval vaja oleks.


“Linnavalitsus on otsustanud korteriühistuid hoovide heakorrastamisel toetada,” ütles Sõtnik.
“Selle eesmärgiks on suurendada linnaosa elukvaliteeti ja elukeskkonna atraktiivsust.”

Korterelamute hoovide korrastamise eelprojekt käivitati koostöös korteriühistutega mullu kevadel. Hoovide korrastamise finantseerimiseks eraldati eelmisel aastal linnaelarvest 15 miljonit krooni ning tänavu veel viis miljonit krooni.


“Siiani ei olnud “Hoovid korda” projekti tingimuste osas täit selgust,” põhjendas abilinnapea üksikasjaliku ja ühtse korra kehtestamise vajadust.
“Ei olnud määratletud, milliseid tegevusi toetatakse, puudus ühistute taotluste menetlemise ühtne kord ning ka toetuse määr oli linnaositi erinev. See tekitas korteriühistutes rahulolematust.”


Käesoleva määruse eelnõu kohaselt on linnalt toetuse saamise õigus korteriühistutel, kes on registreeritud äriregistris ning tegutsenud vähemalt kuus kuud. Toetust antakse kuni 70% projekti maksumusest. Toetuse maksimaalseks suuruseks ühe taotleja kohta on määruse eelnõuga kinnitatud 250 000 krooni aastas ning 625 000 krooni kolmel aastal kokku. Toetus makstakse välja toetusesaaja poolt esitatud kuludeklaratsioonide alusel ning eelnevalt objektil teostatud töö kvaliteeti kontrollides.

 

Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 21.03.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.