Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Läänemere päev Peterburis (2006-03-21 14:39:12)

 

22. märtsil algaval Läänemere päeval Peterburis osalevad esindajad Läänemere äärsetest riikidest, et koos arutada ning leida võimalusi Läänemere seisundi parandamiseks. Päeva raames tähistatakse ka ülemaailmset veepäeva.

Ürituse üheks osaks on Läänemere Merekeskkonna Kaitse Komisjoni (Helcom) korraldatav konverents, kus esmakordselt tutvustatakse 400-le osalejale Läänemere kaitse tegevuskava põhimõtteid, mis võeti vastu Läänemereriikide esindajate poolt märtsi alguses.

Konverentsilt oodatakse eelkõige ettepanekuid nende meetmete kohta, mis kõige rohkem aitaks kaasa Läänemere tegevuskava rakendamisele ning üldsuse heakskiitu kavandatavate tegevuste suhtes. Lõplik Läänemere tegevuskava on plaanis vastu võtta 2007. aastal.

Iga-aastane Läänemere päeva raames peetav konverents on üks tähtsamaid Läänemere kaitse järjepidevuse edendamisel, kuna konverentsil osaleb väga suur hulk teadlasi, ettevõtjaid, ametnikke ning teisi isikuid, kellel on reaalsed ning otsesed võimalused Läänemere seisundi paranemisele kaasa aidata.

Läänemere päev lõpeb 23. märtsil.

Läänemere tegevuskava põhimõtted näevad ette lähiaastatel põhjaliku Läänemere olukorra hindamise ning tegevuste ümberkorraldamise, seades uueks eesmärgiks Läänemere võimalikult loodusliku seisundi saavutamine hiljemalt aastaks 2021. Tähtaeg on seotud Euroopa Liidu(EL) merestrateegiaga, mis nõuab kõikide EL-i merede võimalikult loodusliku seisundi saavutamist aastaks 2021.

Läänemeri on tänu oma aeglasele veevahetusele ning kõrgele reostatusele üks ohustatumaid meresid maailmas. Mere kaitset korraldavad Läänemere äärsed riigid koos ning on selleks moodustanud riikide valitsusi ühendava Läänemere merekeskkonna kaitse komisjoni (Helcom).

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.