Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tähistatakse ülemaailmset veepäeva (2006-03-21 11:06:16)

 

22. märtsil 2006 tähistatakse ülemaailmset veepäeva, mille teemaks on „Vesi ja kultuur". Keskkonnaministeerium, Eesti Vee-ettevõtete Liit ning Eesti Veeühing korraldavad ülemaailmse veepäeva tähistamiseks Eestis konverentsi „Veemajandus osa Eesti kultuurist".

Konverentsil käsitletakse vee ja kultuuri vahelisi seoseid. Kirjeldatakse, kuidas veemajanduse areng Eestis on mõjutanud eesti keele arengut ning veealase terminoloogia kujunemist. Ühtlasi selgitatakse, kuidas viimaste aastate üha kasvavad investeeringud veemajandusse mõjutavad Eesti inimeste igapäeva elu, sotsiaalmajanduslikku keskkonda ning inimeste elukvaliteeti.

"Täna on Eestis kõige olulisemaks keskkonnaeesmärgiks inimestele puhta elukeskkonna loomine. Puhas vesi, eriti joogivesi on kõige esmane prioriteet selleks, et Eesti inimesed saaksid rahulikult elada ja töötada ning hoida oma kultuuri," selgitas Villu Reiljan.

Keskkonnaministri hinnangul väljendab üheltpoolt meie kultuursust, kuid samas selgelt kultuuritust meie suhtumine Läänemere puhtuse hoidmisesse.
"Me kõik ju teame, kui oluline on meie jaoks puhas meri ning seetõttu on ka paljud Eesti inimesed täna mures meie mererandu ähvardava õlireostuse pärast. Kuid samas on ka inimesi, kes sellest ei hooli," märkis Reiljan.

Konverentsil antakse üle ka igaaastane Orase veesäästusauhind, millega tunnustatakse isikuid või ettevõtteid, kes on andnud olulise panuse vee kaitseks. Lisaks on ettevõtetel võimalus konverentsil tutvustada ning esitleda oma tooteid ja teenuseid.

Konverentsil esinevad ettekannetega TTÜ emeriitprofessor Harald-Adam Velner, EMÜ emeriitprofessor Aleksander Maastik, Leigo Talu peremees Tõnu Tamm ning Keskkonnaministeeriumi esindajad.

Ülemaailmset veepäeva tähistatakse ÜRO algatusel 14 korda, et juhtida tähelepanu maailma veeprobleemidele.

Konverents toimub Rävala pst 8 esimese korrus saalis, algusega kell 12.00.  Ajakirjanikud on oodatud kell 12.00 Orase veesäästuauhinna pidulikule üleandmisele.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 241.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.