Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 21.-27. oktoobrini (2013-10-21 02:32:42)

Esmaspäevast teisipäevani, 21.-22. oktoobrini külastab Keskkonnaagentuuri Ilmateenistuse lennumeteoroloogia osakonda Põhja-Euroopa Riiklike Ilmateenistuste lennumeteoroloogia konsortsiumi (Northern Europe Aviation Meteorology Consortium – NAMCon) juht Jaakko Nuottokari. Visiidi eesmärk on tutvuda lennumeteoroloogiateenuse osutamise korraldamisega Eestis ning saada detailne ülevaade KAURi osutatavast lennumeteoroloogiateenusest. Visiidi käigus on planeeritud kohtumised KAURi juhtkonna ja Lennuametiga.

Teisipäeval, 22. oktoobril algusega kell 18 toimub Jõgeval Keskkonnaameti korraldatud loodusõhtu. Loodusemees Arne Ader portreteerib Eestimaad sõnas ja pildis. Pildiprogramm ”Eesti energiad” on ränd ajas ja ruumis - läbi nelja aastaaja ja viie maastikupiirkonna. Loodusõhtu toimub Betti Alveri Muuseumi saalis aadressil Jaama 3B (Jõgeva). Osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Teisipäeval, 22. oktoobril toimub Rakveres, Rakvere Ametikoolis Keskkonnaameti keskkonnahariduse Ida- ja Lääne-Virumaa konverents „Puhas vesi hoiab elu“. Konverentside ettekannetes ja töötubades keskendutakse vee kui elutähtsa loodusressursi teemale. ÜRO algatusel on 2013. aasta kuulutatud rahvusvahelise veealase koostöö aastaks. Osalema oodatakse õpetajaid, üldhariduskoolide ja lasteaedade juhte, keskkonnahariduskeskuste töötajaid, haridusametnikke, keskkonnahariduse koolitajaid ja teisi huvilisi. Konverentsid (sh transport) on osalejatele tasuta. Täpsemat päevakava saab vaadata siit http://keskkonnaharidus.lapub.ee/ee/rakvere konverents/rakvere-paevakava/

Kolmapäeval ja neljapäeval, 23.-24. oktoobrini toimub Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpias kõrgetasemeline kliimakonverents "Kliima Põhja-ja Baltimaade vaatenurgast: poliitika, teadus ja majandus".
Konverentsil võetakse luubi alla meie piirkonna tulevik ja võimalused globaalses kontekstis. Põhiettekanded teevad OECD keskkonnadirektor Simon Upton ja üks maailma juhtivaid kliimateadlasi, Jens Hesselbjerg Christensen. Aruteluringis osalevad lisaks veel ka Eesti, Soome ja Rootsi keskkonnaministrid. Konverentsi päevakavaga saab tutvuda siin - http://www.norden.ee/et/roheline-majandus/kliima/kliimakonverentsi-paevakava

Kolmapäeval, 23.oktoobril algusega kell 18 toimub Lääne-Virumaal Sõmeru keskusehoones keskkonnaõhtu, kus näidatakse Matsalu Loodusfilmide Festivali 2012 Grand Prix filmi "Roheline universum" (režissöör Jan Haft, Saksamaa). Filmi kommenteerib MAFFi korraldaja Tiit Mesila. Üritus toimub koostöös Keskkonnaameti ja Sõmeru vallaga, toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäeval, 23. oktoobril toimub Kuressaares, Mardi hotelli konverentsikeskuses Keskkonnaameti keskkonnahariduse Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa konverents „Puhas vesi hoiab elu“. Konverentside ettekannetes ja töötubades keskendutakse vee kui elutähtsa loodusressursi teemale. ÜRO algatusel on 2013. aasta kuulutatud rahvusvahelise veealase koostöö aastaks. Osalema oodatakse õpetajaid, üldhariduskoolide ja lasteaedade juhte, keskkonnahariduskeskuste töötajaid, haridusametnikke, keskkonnahariduse koolitajaid ja teisi huvilisi. Konverentsid (sh transport) on osalejatele tasuta. Lisainfot ning registreeruda saab siit http://keskkonnaharidus.lapub.ee/ee/kuressaare-konverents/

Kolmapäevast neljapäevani, 23.-24. oktoobrini on Keskkonnaagentuuri Veeosakonna veestatistika peaspetsialist Nele Sinikas Brüsselis asulareovee puhastamise direktiivi raporteerimise koosolekul, kus arutatakse uut raporteerimise süsteemi SIIF.

Neljapäeval, 24. oktoobril algusega kell 17.30 toimub Rapla Maavalitsuse saalis (Tallinna mnt 14) loodusõhtu, kus tuleb juttu putukatest. Külaliseks on bioloog ja loodusfotograaf Urmas Tartes. Osalemine on kõigile tasuta.

Neljapäeval, 24. oktoobril algusega kell 18 toimub Keskkonnaameti Kuressaare kontori saalis loodusõhtu teemal „Lindude ränded“. Meie igapäevaste naabrite teekonnast talvekorteritesse ja tagasi räägib ornitoloog, mitmete linnuraamatute autor ja loodusgiid Tarvo Valker. Osalemine tasuta. Eelregistreerumine kuni 22.10 või kohtade täitumiseni: maris.sepp@keskkonnaamet.ee või 5304 7882 (kell 9.00-17.00).

Neljapäeval, 24. oktoobril algusega kell 16 toimub Pärnu keskraamatukogus (Akadeemia 3) loodusõhtu „Meri, kliima ja inimene“. Ettekandega esineb Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi mereökosüsteemide juhtivteadur Henn Ojaveer, PhD. Loodusõhtu on kõigile osalejatele tasuta. Registreerumine kuni 23. oktoober

Reedel, 25. oktoobril algab Pärnus Eesti Geoinformaatika Seltsi kahepäevane aastakonverents "ESTGIS 2013", kus oma geoinformaatika-alast tegevust tutvustab ka Maa-amet. Geoinformaatika osakonna peaspetsialist Raivo Alla teeb ettekande "Rikastatud reaalsus ja GIS“, sama osakonna peaspetsialist Sulev Õitspuu osaleb diskussioonis „Kuidas tellida ja teha GIS nii, et kõik rahul on?“. Konverentsi "ESTGIS 2013" eesmärk on tutvustada uusi igapäevaelus kasutatavaid tehnoloogiaid.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.