Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Inflatsioon on Eestis ja eurotsoonis viimaste aastate madalaim (2013-10-08 05:56:01)
 

Septembris langesid hinnad kuuga 0,3 protsenti ning aastases võrdluses kahanes hinnatõus augusti 2,9 protsendilt septembris 2,1 protsendini. Inflatsioon alanes viimase kolme ja poole aasta madalaimale tasemele aiasaaduste odavnemise ning tasuta kõrghariduse kehtestamise mõjul.

Ka euroala inflatsioon on viimaste aastate madalaim seoses toidu hinnatõusu pidurdumise ja energiahindade langusega, ulatudes esialgsel hinnangul 1,1 protsendini.

Sarnaselt augustile mõjutas septembris toidu hinda Eestis puu- ja köögiviljade hooajaline odavnemine, mis oli paranenud saagikuse tõttu viimaste aastate suurim. Tasuta kõrghariduse rakendumine esimese aasta tudengitele tõi kaasa haridusteenuse 16-protsendilise odavnemise. Lisaks mõjutas hindu riiete ja jalatsite allahindluse lõppemine, kallimast elektrist tingitud eluasemekulutuste mõningane tõus ning turismihooaja lõppemisega kaasnenud majutusteenuse odavnemine.

Rahandusministeeriumi suvise majandusprognoosiga võrreldes oli inflatsioon toidu oodatust suurema hinnalanguse ning tugevnenud eurost tingitud kütuse kiirema odavnemise tõttu septembris veidi madalam. Ka oktoobris püsib aastane inflatsioon 2 protsendi lähedal, kuid võib aasta lõpus ajutiselt mõnevõrra kiireneda aastatagusest kütuse hinnalangusest tingitud madala võrdlusbaasi tõttu.


Allikas: Rahandusministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.