Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 7.-13. oktoobrini (2013-10-07 04:00:30)

Esmaspäeval, 7. oktoobril
algusega kell 15 toimub Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni Kuressaare kontoris määruse „Hoiualade kaitse alla võtmine Saare maakonnas“ muutmise eelnõu avalik arutelu. Määrusega on kavas muuta Laidunina, Tammese ja Võilaiu hoiuala piire seoses väärtuslike alade hoiuala koosseisu lisamisega ning täiendatakse Laidunina, Tammese, Võilaiu ja Abruka hoiuala kaitse eesmärke.

Esmaspäeval, 7. oktoobril toimub Keskkonnainspektsiooni looduskaitse nõukoja koosolek, kus räägitakse selle aasta järelevalve tulemustest ning arutatakse, millised on kriitilisemad valdkonnad ja probleemid, millele tuleks järgmisel aastal suuremat tähelepanu pöörata.
Inspektsioon kutsus nõukojad (kokku kolm nõukoda: keskkonnakaitse, looduskaitse ja kalakaitse nõukoda) kokku 2011. aastal, et kuulda ka teiste ametkondade ja keskkonnaekspertide arvamusi järelevalve prioriteetide seadmisel ning suunata järelevalve ühiskonna ootustele vastavatesse valdkondadesse. Nõukodadesse kuuluvad Keskkonnainspektsiooni peamiste koostööpartnerite, teadlaste ja keskkonnakasutajate katusorganisatsioonide esindajad. Nõukojad saavad kokku reeglina kaks korda aastas.

Esmaspäeval, 7. oktoobril toimub sügisene Tee Metsa koolituspäev, mis viib õpetajaid ja metsanduses kaasarääkijaid UPM-Kymmene Otepää vineeritehasesse. Täpsema programmiga saab tutvuda Metsaseltsi kodulehel:
http://www.metsaselts.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=1716:qtee-metsaq-koolitusprogramm&catid=50:uudised&Itemid=55

Teisipäeval, 8. oktoobril tutvustab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogu rahanduskomisjonis 2014. aasta riigieelarvet.

Teisipäeval, 8. oktoobril osalevad Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo inspektorid Järvamaa eakatele korraldataval ohutuspäeval, kus räägivad liikumisest looduses, sh igaüheõigusest ning vastavad küsimustele. Üritus toimub Paide Kultuurimajas. Üritusest võtavad osa mitmed ettevõtted ja ametid: Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Maksu- ja Tolliamet.

Teisipäeval, 8. oktoobril teeb Eesti Puitmajaliidu juhatuse liige Matek AS-i juht Sven Mats ettekande puitmajatootjate eduloost Norra sihtturul ettevõtjate päeva konverentsil "EASi Liftiga tulevikku".

Kolmapäeval, 9. oktoobril algusega kell 12.30 toimub Paadrema külaseltsi majas (Tõusi küla, Varbla vald, Pärnumaa) Paadrema looduskaitseala ja Paadrema hoiuala (Paadrema loodusala) kaitsekorralduskava koostamisprotsessi avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäeval, 10. oktoobril korraldab Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo Kuressaares Tallinna tn 22 asuvas kontoris kohalikele ettevõtjatele teabepäeva, et selgitada pakendikäitluse nõudeid. Ettekanded on Keskkonnainspektsiooni, Pakendiregistri ning Maksu- ja Tolliameti esindajatelt. Teabepäev algab kell 10 ja on osalejatele tasuta.

Neljapäeval, 10. oktoobril kell 10 toimub Pärnus, Strand konverentsikeskuses Keskkonnaameti keskkonnahariduse Pärnu- ja Viljandimaa konverents „Puhas vesi hoiab elu“. Konverentsile oodatakse keskkonnahariduse valdkonnaga seotud inimesi: kooli- ja lasteaiaõpetajaid, üldhariduskoolide ja koolieelsete lasteasutuste juhte, keskkonnahariduskeskuste töötajaid, haridusametnikke ja teisi huvilisi. Kõik konverentsid on tasuta, maakonnakeskustest viib konverentsipaika ja toob tagasi tasuta transport. Osalemiseks tuleb valida endale meelepärane konverentsipaik ning registreeruda http://keskkonnaharidus.lapub.ee.

Reedel, 11. oktoobril algusega kell 10.20 toimub Euroopa Liidu asjade komisjoni istung, kus on arutlusel Eesti seisukohad 14. oktoobril toimuval Euroopa Liidu keskkonnanõukogu istungil. Arutatakse ka Eesti seisukohtade üle 17.-18. oktoobril toimuva Euroopa Liidu põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungil.

Reedel, 11. oktoobril algusega kl 16 toimub Unipiha Algkoolis (Kambja vald Pangodi küla) Pangodi maastikukaitseala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Koosolekul tutvustatakse valminud Pangodi maastikukaitseala kaitsekorralduskava eelnõud. Kaitsekorralduskava koostajad on AS Kobras ja Eesti Maaülikool. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Reedel, 11. oktoobril
toimub Keskkonnainspektsiooni kalakaitse nõukoja kokkusaamine, kus räägitakse kalapüügijärelevalves tehtust ning arutatakse, millistele probleemidele ja valdkondadele järgmisel aastal tuleks tähelepanu suunata.



Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.