Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei kontrollis Tallinna sadamas juhtide joovet ning relvaomanike dokumente (2013-10-04 11:36:31)

2. oktoobril kontrollisid politseinikud koos Soome kolleegidega Tallinna reisisadamas kahelt laevalt saabunud sõidukijuhtide joovet ning seda, kas tulirelvadega riiki saabunud relvaomanikel on kaasas vajalikud dokumendid.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna politseikapten Sven Põierpaasi sõnul on joobekontroll laevalt mahasõitmisel juba suhteliselt tavapärane, ent tulirelvadega piiri ületamisel nõutavate dokumentide kontrolli tehti sellises mahus esmakordselt. „Kuna mitmed jahimehed ja laskesportlased on relvaga riigipiiri ületades jätnud vormistamata nõuetekohased dokumendid, otsustasime Soome politseiga koostöös kehtivatele reeglitele tähelepanu juhtida, “ selgitas Põierpaas.

Joobekontroll oli laevareisijatele üllatuseks, ent tulirelvaomanikke teavitati eesootavast politseikontrollist juba laeval ning paluti sadamasse jõudes ise pöörduda politseinike poole nõutavate dokumentide esitamiseks.

Politsei kontrollis viit jahiseltskoda ja kaasa võetud tulirelvade dokumentatsiooni. Paaril korral võeti ühendust jahimeeste eestipoolsete võõrustajatega, et veenduda jahikutse tõepärasuses. Muu nõutav dokumentatsioon oli relvavaldajatel korras ja kokkuvõttes ei tuvastatud ühtegi relvaseaduse rikkumist. Kahjuks leidus aga Eestisse saabunud sõidukijuhtide seas mitmeid alkoholipiirmäära ületajat.

Tulirelvaga Euroopa Liidu sees reisides on vajalik Euroopa tulirelva pass ning jahi või võistluse korraldaja kutse.

Kontroll toimus Soome ja Eesti vahelise korrakaitsepolitsei koostööleppe raames ning analoogne politseioperatsioon on kavas korraldada ka Soome poolel.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 04.10.2013 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.