Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaaia oktoobrikuu uudised (2013-10-03 00:35:20)

Ainult kümne kilomeetri kaugusel linnamelust maalilises paigas Pirita jõe kaldal harmoneeruvad puhas loodus ja kaunilt kujundatud maastik. Kõrvuti kasvavad siin võõramaised haruldused ja tuttavad äratundmisrõõmu pakkuvad eestimaised taimed. Mitme tuhande taimeliigi hulgas leidub avastamisrõõmu ja silmailu igaühele.

Näitus " Söödavat maa alt ja maa pealt"

05.-13. oktoobrini saab Tallinna Botaanikaaias külastada näitust "Söödavat maa alt ja maa pealt"

Näitusel tutvustatakse nii kodumaiseid kui ka kaugetelt maadelt kaasa toodud vahvaid vilju, mugulaid, sibulaid ja seemneid, millest paljud kõlbavad ka söögiks ja joogi valmistamiseks. Eksponeeritakse küllalt haruldasi balsapuu, torukassia, barringtoonia, sämplehiku, kuning-leekpuu, mitmete palmide jpt eksootiliste taimede vilju ja räägime, kuidas neid kasutatakse. Näha saab nii uusi kui vanemaid, nii eestimaiseid kui piiritaguseid kartulisorte, põnevust lisavad vigurkartulisordid. Lisaks kartulitele on välja pandud õunad, teraviljad, tomatid, porgandid, kapsad, sibulad, herned, oad jpm. Näitus valmib koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudi ja Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskusega.

5. ja 6. oktoobril on kõigil võimalus osta maitsvaid õunu.

Laupäeval, 5. oktoobril kell 14 toimub Eesti Taimekasvatuse Instituudi teaduri Ingrid Benderi loeng „Tomatikasvatuse rõõmud ja mured“.

Tule pea oma üritus eksootiliste palmide all!

Botaanikaaed on ideaalne koht, kus saab ühendada meeldiva kasulikuga, kõikvõimalike ürituste: firmapidude, vastuvõttude ja pidulike sündmuste tähistamise kohana. Valikuvõimalusi on ohtralt, alates tavalisest nõupidamisest kuni kõrgetasemelise konverentsini.

Botaanikaaias saab imetleda Kateriin Rikken näitust "Kiiged"

Kiiged kiiguvad omas rütmis, neid liigutab tuul, nad on täiesti omapäi, keegi ei kiigu. Nende kulgemine mõjub kui hüpnoos, mis viib mõtted lenneldes minevikku, manab silme ette lõbujanulised silmad, kes on siit kiikedelt hüpanud, et joosta edasi teistele mängumaadele. Kiikede rütm on kurb, nad on üksi, ei paku lõbu ega ole kutsuvad. Kuhu on jäänud inimhinged, miks keegi ei kiigu, mis üksnes tühjus mängib tuulega?

Ei tea kas mäng jätkubki?

Kateriin Rikken on vabakutseline klaasikunstnik ja rakenduskunsti galerii GaleriiPINK eestvedaja. Ta on osalenud mitmetel näitustel Eestis, Taanis, Rootsis ja Norras ning kuulub klaasikunstnike loovgruppi A Thousand Pieces. Läbi loomingu suhestub kunstnik teemadesse, mis teda puudutavad, liigutavad, ärritavad.

Näitus on eksponeeritud palmimaja troopika kasvuhoones.

Botaanikaaial uued lahtiolekuajad

Tallinna Botaanikaaed on avatud esmaspäevast pühapäevani.

Botaanikaaia park on avatud kell 9 - 17 ning kasvuhooned on külalistele avatud kella 11 - 16.

Meeldivaid elamusi!

Muudatused kohviku lahtiolekuaegades

Alates 14. oktoobrist on kohvik avatud vaid nädalavahetuseti ja näituste perioodidel.

Palmisaalis asub ka kohviautomaat.

Tallinna Botaanikaaia lahtiolekuajad:

avamaa 9 - 17

kasvuhooned 11 - 16

Ootame Teid külla!



Allikas: Tallinna Botaanikaaed




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.