Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aiandustootjad: kodumaiste aiandussaaduste osakaal turul peab kasvama (2013-10-02 00:14:32)

1. oktoobril põllumajandusministeeriumis kogunenud aianduse arengukava koostamise töörühm analüüsis Eesti aiandussektori arenguvõimalusi ja eesmärke. Ühiselt leiti, et kasvama peab kodumaiste aiandussaaduste osakaal turul.

„Eesti suudab end praegu ise varustada köögiviljadega umbes 66% ulatuses ning puuviljade ja marjadega vaid 10% ulatuses. Järgmise seitsme aasta jooksul soovime isevarustatuse taset kindlasti tõsta,“ ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. „Sektor vajab selleks investeeringuid, et luua vajalikud säilitamis- ja hoiutingimused toodangule ning tõsta kaasaegsete tehnoloogiate abiga tootlikkust.“

Arengukava koostamise töörühma tänasel, järjekorras kolmandal kohtumisel tõdeti ka, et suurendada tuleb koostööd tootjate ja töötlejate vahel ning väiketootjatel tuleb konkurentsivõime tõstmiseks senisest enam tegutseda ühiselt.

2012. aastal oli eesti köögiviljadega isevarustatuse tase 66% ning viimase viie aasta keskmine saagikus 21 tonni hektarilt. Puu- ja köögiviljakasvatuses olid samad näitajad 10% ning 900 kg hektarilt. Köögivilju tarbitakse Eestis 132 000 tonni ning puuvilju ja marju 59 000 tonni aastas.

Aiandussektori arengukava koostamisse on kaasatud Eesti Aiandusliit, AS Sagro, AS Grüne Fee, Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja Keskkonnainstituudi Polli Aiandusuuringute Keskus, Hansaplant OÜ, Nurmiko Hulgi OÜ, Liivi Aiad OÜ, Eesti Maaülikool, Laheotsa OÜ, AS Plantex, VT Haljastus OÜ ning Räpina Aianduskool.


Allikas: Põllumajandusministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.