Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustab turuarendustoetuste taotluste vastuvõttu (2006-03-17 10:59:30)


Alates esmaspäevast, 20. märtsist kuni 31. märtsini saab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIAst) taotleda turuarendusteotust, mille eesmärgiks on suurendada põllumajandussaaduste ja -toodete turustamisvõimalusi ning juurutada teadus- ja arendussaavutusi põllumajandustootmises ja saaduste töötlemisel.

Tänavu on toetuseks ette nähtud 14,4 miljonit krooni, maksimaalne taotlussumma ühe taotleja kohta on 6 miljonit krooni ning taotluse kohta 3 miljonit. Möödunud aastal esitati PRIAle 39 turuarendustoetuse taotlust, millest rahuldati 30 kogusummas 9,8 miljonit krooni.

Turuarendustoetust saavad taotleda mittetulundusühingud, mille liikmetest vähemalt kaks kolmandikku on põllumajandustootjad, põllumajandussaaduste töötlejad või neid ühendavad MTÜd.

Võrreldes eelmise aastaga on muutunud kuludeklaratsioonide esitamise tähtaeg, mis on sel aastal 9. oktoober. Toetusest hüvitatavad tegevused peavad olema alustatud ja lõpetatud taotluse esitamise kalendriaasta jooksul, toetust maksab PRIA nende kulude alusel, mille kohta on esitatud maksedokumendid 9. oktoobriks. Vajaduse korral teostab PRIA pärast seda ka järelkontrolli taotluses näidatud tegevuste tuvastamiseks. Toetus makstakse välja 45 tööpäeva jooksul arvates kuludeklaratsiooni ja muude dokumentide esitamisest.

Muutunud on ka teenuse või toote maksumuse piirmäär, millest alates peab taotleja võtma kolm pakkumist, nüüd on see 50 000 krooni varasema 30 000 asemel.

Toetust antakse turu-uuringuteks, turuinformatsiooni kogumiseks, analüüsimiseks ja levitamiseks, tootearenduseks, põllumajandussaaduste, -toodete ja töödeldud toodete tutvustamiseks, võistlustel, messidel ja näitustel osalemiseks ning nende korraldamisteks, aga ka liikmete koolituseks, kvaliteedimärkide väljaandmiseks ja tutvustamiseks ja kvaliteedijuhtimissüsteemide ja kvaliteedimärkide süsteemide rakendamiseks ja kontrolliks.

Täpsem info internetis www.pria.ee/riiklikud_toetused/turuarendustoetus.

 

Allikas: PRIA 16.03.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.