Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 30. septembrist 6. oktoobrini (2013-09-30 00:56:38)

Esmaspäeval, 30. septembril
kell 13 toimub Rapla haldushoone saalis (Tallinna mnt 14, II korrus, ruum 204) Selja-Põdra hoiuala ja Mäliste metsise püsielupaiga (Selja-Põdra loodusala) kaitsekorralduskava koostamisprotsessi avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Teisipäeval, 1. oktoobril algusega kell 14 toimub Tabivere kaugküttetrasside rekonstrueerimise ja katlamaja ümberehitamise projekti pidulik lõpetamine. Projekti tulemusena ehitati seni maagaasil töötav katlamaja ümber hakkepuidukatlamajaks ning rekonstrueeriti suurem osa Tabivere kaugküttetrasse. Ettevõtmine läks kokku maksma 590 544 eurot, millest SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (SA KIK) toetus rohelisest investeerimisskeemist oli 286 414 eurot ning ülejäänud investeeris Tabivere Soojus OÜ.

Teisipäeval, 1. oktoobril algusega kell 14 toimub SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu korraline koosolek.

Teisipäeval, 1. oktoobril kell 13 annavad Race for the Baltic esindajad keskkonnaministrile üle Balti mere kaitsmise aktsiooni käigus kogutud allkirjad. Allkirjade kogumiseks sõideti jalgratastega kolme kuu jooksul läbi 70 linna 9 riigis, kokku 3500 kilomeetrit. Balti mere kaitseks koguti 25 000 allkirja. Aktsiooni kohta saab lähemalt lugeda nende kodulehelt: http://raceforthebaltic.com/home.php

Kolmapäeval 2. oktoobril kell 15 toimub Tartus ülikooli ajaloomuuseumis monograafia "Eesti kliima minevikus ja tänapäeval" esitlus. Esitlusel osaleb ka Ain Kallis Keskkonnaagentuurist, kes on üks raamatu autoritest.

Kolmapäeval, 2. oktoobril kell 15 alustab Eesti Loodusmuuseumis Väikeste Teadlaste Klubi, mis kutsub lapsi loodust avastama ning ehtsate teaduskatsetega kätt harjutama. Kord nädalas toimuvatel kohtumistel õpivad väikesed teadlased loodust jälgima ja väärtustama, ammutavad uusi teadmisi botaanikast ja zooloogiast ning viivad läbi tõelisi laborikatseid. Mitmekülgsed tegevused on koondatud erinevate teemade alla, ees ootavad näiteks Kivikuu, Ämblikukuu, Laborikuu ja palju muud põnevat. Kord kuus võetakse ette ka teemakohane väljasõit või matk. Osalema on oodatud kõik 8-9 aastased loodushuvilised, juhendajaks on Laura Kirsimaa. Tegevusi jagub oktoobrist maikuuni, teadustöö toimub kolmapäeviti kell 15.00-16.30 Eesti Loodusmuuseumis aadressil Lai tn 29A. Väikeste Teadlaste Klubi liikmemaks on 25 eurot kuus.

Kolmapäeval, 2. oktoobril algusega kell 16 osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Loodusmuuseumi Looduse Aasta Foto konkursi viimase 13 aasta parimate tööde näituse avamisel. Fotonäitus annab ülevaate Eesti looduse mitmekesisusest ning juhib tähelepanu loodushoiule. Näituse raames toimuvad loodusfotograafia teemalised loengud, seminarid ja retked.

Reedel, 4. oktoobril algusega kell 11 toimub Saku mõisas (Juubelitammede tee 4) Saku ühisveevärgi ja kanalisatsiooni ning kaugküttesüsteemi rekonstrueerimise projektide pidulik lõpetamine.
Ühisveevärgi ja kanalisatsiooni uuendamise tulemusena on kõigil Saku elanikel võimalus sellega liituda. Liitujatele on tagatud nõuetele vastav joogivesi ja reovee ärajuhtimine. SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (SA KIK) toetab projekti Ühtekuuluvusfondist 11 473 154 euroga.
Saku aleviku kaugküttesüsteemi kuuluvas osas vähenevad küttekaod ning langeb soojatootmismaht, mistõttu väheneb CO2 saastetase hinnanguliselt 451 tonni võrra aastas. SA KIK toetab tegevust rohelisest investeerimisskeemist 610 056 euroga. Mõlema projekti elluviijaks on AS Saku Maja.

Reedel, 4. oktoobril toimub Keskkonnainspektsiooni keskkonnakaitse nõukoja kokkusaamine, kus räägitakse selle aasta olulisemate valdkondade kontrollist ning arutatakse, millised on kriitilisemad valdkonnad ja probleemid, millele tuleks järgmisel aastal enim tähelepanu pöörata. Inspektsioon kutsus nõukojad (lisaks keskkonnakaitse nõukojale ka looduskaitse ja kalakaitse nõukoda) kokku 2011. aastal, et kuulda ka teiste ametkondade ja keskkonnaekspertide arvamusi järelevalve prioriteetide seadmisel ning suunata järelevalve ühiskonna ootustele vastavatesse valdkondadesse. Nõukodadesse kuuluvad Keskkonnainspektsiooni peamiste koostööpartnerite, teadlaste ja keskkonnakasutajate katusorganisatsioonide esindajad. Nõukojad saavad kokku reeglina kaks korda aastas.

Reedel ja laupäeval, 4. ja 5. oktoobril korraldab Keskkonnaamet talgud metsise elupaigas Võrumaal Karisöödil. Korrastustööde käigus puhastatakse ala võsast, et luua looduskaitse all oleva metsise eluks sobivad tingimused. Kohtutakse 4. oktoobril kell 10 Ähijärvel Karula külastuskeskuse juures. Sealt sõidetakse autodega edasi talgupaika, mis asub umbes 24 km kaugusel. Korraldajate poolt on töövahendid, pakutakse talgutoitu ja majutust Karula rahvuspargi keskuses Ähijärvel koos saunaga. Osalejatel kaasa võtta ilmale vastavad tööriided ja jalanõud ning soovi korral saunatarbed. Vajalik on eelregistreerimine hiljemalt 1. oktoobriks. Keskkonnaamet korraldab talgud projekti "Green Corridor" raames.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.