Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toiduohutuse järelevalve koondub Veterinaar- ja Toiduametisse (2006-03-16 15:08:14)

 

16. märtsil kinnitas Vabariigi Valitsus Põllumajandusministeeriumis koos käinud toiduvaldkonna järelvalve ümarlaua ettepanekut koondada kogu järelevalve ahel Veterinaar- ja Toiduametisse (VTA), sest Euroopa Liidu õigusaktidest tulenevate põhimõtete kohaselt ei ole tänane järelevalve killustatus otstarbekas.

 

“Toiduohutuse tagamiseks tuleb jälgida toidu tootmisahela kõiki osi katkematu tervikuna: alates loomasööda valmistamisest ja toidu esmatootmisest kuni tarbijale üleandmiseni, sest kõik ahela osad mõjutavad toidu ohutust,” ütles põllumajandusminister Ester Tuiksoo. Hetkel on Eesti toiduvaldkonna järelevalveala jaotatud Põllumajandusministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi vahel.

 

Rahvusvaheliste põhimõtete kohaselt on otstarbekas, et kogu toiduahela järelevalve eest vastutab ja järelevalvet teostab üks pädev järelevalveasutus. Toidujärelevalve süsteemi ümberkorraldamine võimaldab riigil lõpptulemusena pikemas perspektiivis täita toidukontrolli ülesandeid optimaalselt ning otstarbekamalt.

 

Seoses valdkonna koondumisega VTA järelevalve alla lisanduvad talle Tervisekaitseinspektsioonilt ja Tarbijakaitseametilt järgmised toidujärelevalve kohustused: jaekaubanduse ja toitlustamise, muu hulgas ka toidulisandite ja eritoitude   käitlemisvaldkondade üle teostatav järelevalve; toiduga kokkupuutumiseks ettenähtud materjalide ja esemete valmistamise, töötlemise, turustamise ja kasutamise üle teostatav järelevalve; teabe esitamise kohta kehtestatud nõuete täitmise ning esitatud teabe õigsuse üle teostatav järelevalve.

 

Lisainfo: Liina Lepik, Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6110; 506 2169, e-mail: liina.lepik@agri.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 16.03.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.