Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Järvamaal laiendati Esna maastikukaitseala (2006-03-16 12:36:38)


Neljapäeval, 16. märtsil kinnitas valitsus Esna maastikukaitseala kaitse-eeskirja, mille kohaselt laiendatakse olemasolevat kaitstavat loodusobjekti ning kehtestatakse uus kaitse-eeskiri.

Järvamaal asuva Esna maastikukaitseala pindala on 225 hektarit. Maastikukaitseala eesmärgiks on Esna jõe lätteks olevate Esna allikate ja allikajärve, allikasoode, liigirikaste madalsoode, soostuvate ja soo-lehtmetsade, siirdesoo-ja rabametsade, poollooduslike niidukoosluste, kaitsealuste liikide ning Esna pargi kaitse.

Kuna kaitseala eesmärgiks on sealse maastiku, erinevate taimeliikide, koosluste, looduslike elupaikade ja elupaigatüüpide soodsa seisundi säilitamine, siis on keelatud tegevus, mis kahjustab, häirib või ohustab sealseid loodusväärtusi.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

Lisainfo: Olavi Randver, Järvamaa Keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist, tel 384 8685, e-post olavi.randver@jarva.envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 16.03.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.