Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 23.-29. septembrini (2013-09-23 04:04:13)

Esmaspäevast teisipäevani, 23.-24. septembril toimuvad Matsalu rahvuspargi, Rajametsa hoiuala ja Haeska hoiuala ning Puiatu merikotka püsielupaiga kaitsekorralduskava 2014–2023 avalikkuse kaasamise koosolekud. Esmaspäeval kell 10 toimub koosolek Kõmsi rahvamajas ning kell 15 Matsalu looduskeskuses. Teisipäeval kell 10 toimub koosolek Rõude külamajas ja kell 15 Ridala põhikoolis. Osalema on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud ja kõik teised asjast huvitatud.

Esmaspäevast neljapäevani, 23.-26. septembrini kell 10 toimuvad Pärnus, Tartus, Jõhvis ja Tallinnas FOKA registri koolitused jahutus-, kliimaseadmete ja soojuspumpade paigaldajatele ning hooldajatele. Elektroonse hoolderaamatu kasutamise õppepäevad on suunatud kõikidele fluoritud kasvuhoonegaase ja osoonikihti kahandavaid aineid sisaldavate seadmete paigalduse ja hooldusega tegelevatele ettevõtetele. Osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida kadri.sipp@keskkonnaamet.ee või telefonil 62 72 144 hiljemalt kolm päeva enne seminari algust.

Teisipäeval, 24. septembril kell 16 toimub Kiidjärve Raamatukogu saalis (Vastse-Kuuste vald Kiidjärve küla) Valgesoo looduskaitseala (Valgesoo loodusala) kaitsekorralduskava avalikustamiskoosolek. Koosolekul tutvustatakse kaitsekorralduskava raames kavandatud tegevusi ning selgitatakse kaitseala väärtusi mõjutavaid tegureid. Oodatud on maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kava koostajateks on AS Kobras ja Eesti Maaülikool. Kaitsekorralduskava koostamist rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Kolmapäeval, 25. septembril on Riigikogus esimesel lugemisel veeseaduse muutmise seaduse eelnõu 467 SE, metsaseaduse ja halduskoostöö seaduse muutmise seaduse eelnõu 463 SE. Veeseaduse muutmise eelnõu puudutab vee erikasutuslubade taotlemist paisudel. Metsaseaduse ja halduskoostöö seaduse muutmise eelnõu, millega soovitakse suurendada läbipaistvust metsas toimuva üle, tõhustada järelevalvet ja vähendada väikemetsa omanikelt nõutavat tarbetut bürokraatiat.

Kolmapäevast neljapäevani, 25.-26. septembril osalevad Keskkonnaagentuuri Ilmateenistuse asedirektor Svetlana Pudova ja sama asutuse lennumeteoroloogia osakonna juhataja Tiina Josepson Põhjamaade Ilmateenistuste konsortsiumi nõupidamisel. Arutluse alla tulevad küsimused ühise koostöö osas Põhja-Euroopa funktsionaalses õhuruumiosas.

Neljapäeval, 26. septembril algusega kell 15 toimub Sirtsi looduskaitseala kaitse-eeskirja eelnõu avalik arutelu Keskkonnaameti Viru regiooni Rakvere kontoris.

Neljapäeval, 26. septembril kell 16-18 toimub Pärnu keskraamatukogus loodusõhtu teemal "Mis on ühist inimesel ja sipelgal?". Sipelgaid ja inimesi võrdleb ning pilte näitab sipelgateadlane Ants Johannes Martin, PhD. Loodusõhtu läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedel, 27. septembril kell 10 toimub Keskkonnaministeeriumis FOKA registri koolitus tulekustutussüsteemide või pingejaotlate paigaldajatele ja hooldajatele. Osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida kadri.sipp@keskkonnaamet.ee või telefonil 62 72 144 hiljemalt kolm päeva enne seminari algust.

Reedel, 27. septembril toimub Lätis Siguldas Eesti-Läti piiriüleste vete kaitse projekti lõpetamine. Selleks korraldatakse seminar, kus tutvustatakse projekti käigus valminud tulemusi, antakse ülevaade veekasutusest piiriülestes vesikondades, peamistest reostusallikatest ning arutatakse võimalusi Eesti-Läti piirivete paremaks kaitsmiseks. EL Interreg programmist toetatava projekti põhieesmärgiks oli aidata ettevalmistada Eesti-Läti piiriveekogude veemajanduskavu.

Laupäeval, 28. septembril räägib Keskkonnaagentuuri Looduskaitse osakonna peaspetsialist Reigo Roasto Eesti Lepidopteroloogide Seltsi 15. aastapäeva tähistamisüritusel (Mustjõe talus Aegviidus) Loodusvaatluste andmebaasist.

Laupäeval ja pühapäeval, 28. ja 29. septembril toimuvad üle Eesti Keskkonnaameti sügisesed matkapäevad „Tere, sügis!“. Matkad on tasuta, vajalik on eelregistreerimine piirkondlike kontaktisikute kaudu. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ja jalanõud. Matkadel peetakse koos piknikku, selleks võiksid osalejad kaasa võtta oma leivakoti ning joogi.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.