Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus magistriõppekava põllumajandusülikoolis (2004-07-19 21:49:42)
Eesti Põllumajandusülikoolis avatakse sügisest uus inglisekeelne magistriõppekava "Management of biodiversity and multifunctional landscapes" ("Elustiku mitmekesisuse ja mitmefunktsiooniliste maastike korraldamine").

Tegemist on kaheaastase õppeprogrammiga, kus fundamentaallooduslikud õppeained ühitatakse ressursside säästliku majandamise ja keskkonnakorralduslike õppeainetega. Maakeeli öeldes õpetatakse magistrantidele, kuidas loodus ise oma mitmekesisuses toimib ja kuidas on seda parem inimühiskonna arengu ja looduse maksimaalse võimaliku säilimise nimel tagada. Kuigi see probleem on igivana ja õpetuse koostisosad teada, on uueks lähenemiseks laiahaardeline käsitlus.

Õpetamise põhiraskust kannavad EPMÜ zooloogia ja botaanika instituut, keskkonnakaitse instituut, metsandusteaduskond, loomaarstiteaduskond, loomakasvatusinstituut, maainseneriteaduskond ning majandus- ja sotsiaalteaduskond. Eestist on veel hõivatud Tartu Ülikool ning Keemilise- ja Bioloogilise Füüsika Instituut. Kavasse kaasatakse rahvusvahelised õppejõud: Läti, Leedu, Rootsi, Inglismaa, Prantsusmaa ja Saksamaa kolleegid.

Tudeerimine algab alusõppena esimesel semestril, järgnevad kuus osa (moodulit) kahel järgneval semestril:
* looma tervis ja biotehnoloogia (Animal health and biotechnology);
* veekeskkonna mitmekesisus ja korraldus (Diversity and management of aquatic environment);
* maismaa ökosüsteemide mitmekesisus (Diversity of terrestrial ecosystems);
* keskkonnakorraldus ja -poliitika (Environmental management and policy);
* metsa ökosüsteemide mitmekesisus (Diversity of forest ecosystems);
* maastikukorraldus ja keskkonna (elu) kvaliteet (Management of rural landscape and environmental quality [living] quality).
Kuuest pakutavast moodulist saab magistrant valida viis. Viimane semester kulub magistritöö koostamiseks ühe valitud mooduli teemal. Kogu kava on didaktiliselt mitmekesine, kasutades klassikaliste loengute kõrval intensiiv- ja e-õpet. Suurt rõhku pannakse väli- ja laboritöödele. Toimuvad õppeekskursioonid nii Eestis kui ka teistes Baltimaades. Kokku on kavas 32 ainet, millest saab valida u 26-28.

Õppima võivad tulla inimesed, kes on bakalaureusekraadiga ja omandanud vähemalt 50% ainepunktide mahust loodus-, põllumajandus-, keskkonna-, ja bioloogilistes õppeainetes. Õppimine nõuab head inglise keele oskust. Erialalist inglise keelt õpetatakse ka lisaks esimesel semestril. Õppemaks on 3000 eurot aastas.

Dokumentide esitamise tähtaeg on 23. august. Õppetöö algab oktoobris.
Täpsem teave telefonil 7 313 048, Tiiu Lille, õppeosakond.

Allikas: EPMÜ.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.