Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister Viinis: Eesti tahab tuumaohutusse rohkem panustada (2013-09-17 13:30:32)

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus osaleb Viinis Rahusvahelise Aatomienergia Agentuuri (IAEA) peakonverentsil, kus ta pidas kõne ja kohtus IAEA peadirektori Yukiya Amanoga.

"Eestil on IAEAga olnud 1990. aastate algusest väga hea koostöö ning oleme paljuski tänu neile oma kiirgus- ja tuumaohutusalast ekspertiisi kõvasti kasvatanud. Oleme nüüd jõudnud niikaugele, et suudame ise sellesse teemasse rohkem panustada. Korraldasime viimase aasta jooksul Eestis kaks IAEA seminari ning kinnitasin peadirektor Amanole, et teeme seda hea meelega ka edaspidi. Et Eestil endal tuumajaamu pole, saame pakkuda neutraalset pinda keeruliste teemade arutamiseks," ütles Keit Pentus-Rosimannus pärast kohtumist Amanoga.

Oma kõnes rõhutas keskkonnaminister, et kuigi Eesti ei ole ise tuumariik, on tuumaohutus meie jaoks väga oluline teema. "Kuna meie läheduses on mitmeid opereerivaid tuumajaamu, on tuumaohutus meile eriti oluline, sest tuumakatastroofid riigipiire ei tunne. Fukushima Daiichi tuumajaamas toimunud õnnetus ja Jaapani pingutused selle tagajärgeddega tegelemisel näitavad taas, kui olulised on selle valdkonna tõhus ja läbipaistev regulaarimine ning riikidedvaheline koostöö."

Keskkonnaministril oli lisaks agentuuri juhiga kohtumisele ka mitmeid teisi olulisi kokkusaamisi, seal hulgas IAEA asepeadirektori Kwaku Aningiga ning USA tuumaenergia komitee juhi Allison Macfarlane'iga.

Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur (International Atomic Energy Agency, IAEA) on rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärk on edendada aatomienergia rahuotstarbelist rakendamist ning ära hoida selle kasutamine militaarsel otstarbel. IAEA-l on 159 liiget. 2005. aastal pälvis agentuur oma töö eest Nobeli rahupreemia.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 17.09.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.