Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK hindas majandatava metsa väärtust (2006-03-15 17:11:29)


2005. aasta lõpu seisuga on Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) majandatavate metsade väärtus bioloogilise varana esialgsetel auditeerimata andmetel 27,86 miljardit krooni. Aastaga on selle väärtus suure­nenud 1,28 miljardi krooni võrra (4,8%). Väärtuse suure­nemine on tingitud metsamaterjali, põhiliselt saepalgi ja küttepuidu, keskmise müügihinna tõusust.

Tulundusmetsade pindala on riigimetsades 543 000 ha (66,6% üldpindalast). Neis toimub põhiline osa majandustegevusest. Vastavalt Raamatupidamise Toimkonna juhendi (RTJ 7) nõuetele hinnataksegi bioloogilise varana ainult kasutatava puidu väärtust.

Mittemajandatava kasvava metsa tagavara on aastaga suurenenud 24,2 mil­jonilt tihumeetrilt 28,7 miljoni tihumeetrini ehk 18,6% võrra. “Mittemajandatavate metsade maht on suurenenud eelkõige uute kaitsealade kaitse-eeskirjade kinnitamisest, vööndite majandusreþiimide täpsustamisest ja liikide kaitsekorralduskavade kinnitamisest tulenevalt”, ütles RMK peadirektor Ülo Viilup.

RMK valduses oleva metsamaa kogupindala on 816 000 hektarit. Rangelt kaitstavad hoiumetsad moodustavad sellest praeguseks 120 000 ha (14,7% metsamaast) ja kaitsemetsad 153 000 ha (18,7%).

RMK majandatava riigimetsa bioloogilise vara hindab RMK, kuid vara väärtus kajastatakse Keskkonnaministeeriumi bilansis.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja  efektiivne majandamine: metsa uuen­damine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning tagab igaüheõigusega seotud metsakasutuse.

Lisainfo: Ülo Viilup, RMK peadirektor, tel 676 7500.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.