Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Reedel avatakse Tartu uus loodusmaja (2013-09-16 14:54:10)

Reedel, 20. septembril kell 14 avatakse aadressil Lille 10 pidulikult Tartu uus loodusmaja.

"On väga vajalik, et lapsed mõistaksid maast madalast peale looduskeskkonna tähtsust. Loodusmaja õpetab neid seda hoidma," kinnitas Tartu linnapea Urmas Kruuse uue loodusmaja tähtsust. "Hariduslikult on oluline seegi, et loodusmaja tegevus kestab järjepidevalt samas kohas, kus loodust on tundma õppinud juba mitu põlvkonda. On suur asi, et meil on kesklinnas niisugune maja koos kõige sellega, mis tema juurde kuulub, kuni taimeaiani välja. Ühtlasi õpetab uus maja uuele põlvkonnale ka energiasäästlikkust."

Tartu loodusmaja on uueks koduks Tartu keskkonnahariduse keskusele, mis jagab teadmisi igas vanuses loodusehuvilistele. Selles on suurepärase keskkonna leidnud nii keskkonnainfopunkt täiskasvanute koolituskeskus kui ka tänavu 60-aastaseks saav huvikool Tartu Loodusmaja. Hoonega moodustab ühtse õppekeskkonna suvel avatud park, kus on igal sammul looduslikku põnevust ja avastamisrõõmu.

Energiasäästliku loodusmaja projekt võitis 2010. aasta kevadel arhitektuurivõistluse, hoone välisilme on inspireeritud puukännu kuivamise pragudest tekkinud mustrist. Projekti autorid on arhitektid Diana Taalfeld, Kai Süda, Margit Valma ja Martin Kinks (KARISMA arhitektid OÜ).

Loodusmaja juurde kuulub ka pargiala. Umbes 10 000-ruutmeetrisse loodusliku reljeefiga parki on rajatud õpperajad, istutusalad, veesilm ja vaateplatvorm. Samuti on pargis lastele liivakastid, tasakaalurada, koprapesa ja liurada. Kasvab pajutunnel, rajatud on kompostialad ning hiljuti avati päikesekell.

Uue loodusmaja ehitus koos seda ümbritseva pargiala korrastamisega maksis 3,2 miljonit eurot. Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu fond, Tartu linna osa selles on 0,32 miljonit.

Allikas: Tartu linnavalitsuse 16.09.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.