Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põtrade jooksuaeg sunnib liiklejaid ettevaatlikkusele (2013-09-16 11:49:40)

Keskkonnaamet pöörab tähelepanu, et septembris algab põtrade ja hirvede jooksuaeg, mis tähendab autojuhtide jaoks senisest tähelepanelikumat liiklemist just päikesetõusu ja -loojangu eel. 1. oktoobril algava aju- ja koerajahiga võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.

„Põdral ja punahirvel on algamas jooksuaeg ning sellega kaasneb nende aktiivsem liikumine looduses,“ kommenteeris Keskkonnaameti jahinduse peaspetsialist Jaan Ärmus. „Soovitame maanteedel liiklejatele olla eriti tähelepanelikud just päikesetõusu ning -loojangu eel, mil on ulukite aktiivse liikumise aeg. Liiklusohutuse seisukohalt on oluline kuupäev 1. oktoober, mil algab aju- ja koerajaht, sest selle jahipidamisviisi kasutamisel võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.“

Hirvejahi hooaeg algas 1. septembril ja lõpeb jaanuari lõpul ning 15. septembril alanud põdrajahi hooaeg kestab 15. detsembrini.


Allikas: Keskkonnaameti 16.09.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.