Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muudetakse turuarendustoetuse määrust (2006-03-15 12:21:54)

 

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo allkirjastas 13. märtsil Maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduse alusel kehtestatud turuarendustoetuse määruse muutmise määruse, millega täpsustatakse toetuse taotlemise korda. Muudatuste eesmärk on tagada toetuse efektiivsem kasutamine, muuta toetusest tegevuste kulude hüvitamine selgemaks ning parandada kontrolli tegevuste üle.

Taotletavat toetussummat taotleja kohta vähendati 6 000 000 kroonile.
Taotluses kirjeldatud toetusest hüvitatavad tegevused peavad olema alustatud ja lõpetatud taotluse esitamise kalendriaasta jooksul. Nimetatud nõue võimaldab toetusest hüvitatavaid tegevusi teostada terve kalendriaasta jooksul.

Muudeti ostetava teenuse või toote maksumuse piirmäära, millest alates peab taotleja võtma kolm pakkumist. Varem oli see kohustus alates 30 000 krooni maksvatest teenustest ja toodetest, mis tõi endaga kaasa liigse administratiivkulu. Eelnõus muudetakse seda tingimust ning pakkumisi nõutakse alles alates 50 000 krooni maksvatest toodetest ja teenustest. Lisaks on eelnõus säte, mille kohaselt ei tohi turuarendustoetuse taotleja ja hinnapakkuja ning nende osanik või aktsionär või liige omada osalust üksteise äriühingus ega kuuluda üksteise (äriühingu või mittetulundusühingu) juhatusse ega nõukokku.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) hakkab turuarendustoetuse taotlusi vastu võtma ajavahemikus 20.- 31. märts. Kuludeklaratsioonid tuleb esitada 9. oktoobriks ning toetus makstakse välja 45 tööpäeva jooksul arvates kuludeklaratsiooni ja muude dokumentide esitamisest. Taotluse ja kuludeklaratsiooni vormis on tehtud normitehnilised parandused ning lisatud on tööjõukulude kontrollimiseks kasutatav tööajatabeli vorm.

Põllumajandussaaduste, -toodete ja töödeldud toodete konkurentsivõime paranemisele ning kvaliteetpõllumajandustoodete välja arendamisele suunatud turuarendustoetusena on planeeritud  2006. aastal välja jagada 14,4 miljonit krooni.
 
13. märtsil allkirjastatud määrus jõustub kolmandal päeval pärast Riigi Teatajas ilmumist. Toetusega seonduv info ja uued taotlusvormid on alates Riigi Teatajas  ilmumisest kättesaadavad PRIA kodulehel www.pria.ee.


Lisainfo: Anu Kattai; turu arendamise büroo juhataja, kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakond, tel 625 6249; anu.kattai@agri.ee.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 15.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.