Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu soovib lühendada põhikooli õpilaste kooliteed (2013-09-12 12:30:08)

Tartu linn tahab esimeste klasside komplekteerimisel minna üle uuele süsteemile, mis võimaldab pakkuda põhikooli õpilastele lühimat kooliteed.
Kavandatava muudatuse korral kantakse kõik lapsed loodavasse e-keskkonda, kus programm otsib kindlate reeglite alusel välja lapsele lähima elukohajärgse kooli. „Kuna lähiaastatel suureneb oluliselt esimestesse klassidesse astuvate õpilaste arv, siis peame vaatama, et koolid ei komplekteeruks ebaühtlaselt ja kõik lapsed saaksid astuda kodulähedasse kooli,“ kommenteeris abilinnapea Tiia Teppan.

Viimastel aastatel on Tartu koolihoonetes olnud rohkem õppekohti kui kooli astuvaid õpilasi ja üldjuhul on vanemad saanud oma lapsele valida meelepärase õppeasutuse kehtestatud koolipiirkondadest sõltumata. Teisalt on koolipiirkonnad paika pandud suhteliselt jäigalt ja tihtipeale ei pruugi piirkonnakool osutuda õpilase elukohale kõige lähimaks kooliks.
„Senine vastuvõtukorraldus ei võimalda optimaalselt kasutada olemasolevate koolihoonete võimalusi ja nii võivad tekkida 7-8 paralleelklassiga koolid, samal ajal, kui mõnes teises koolis jagub vabu õppekohti piisavalt.
Koolimajade ületäitumine halvendab aga kindlasti õpikeskkonda,“ selgitas Teppan.

„Eesmärk on, et kõik Tartu põhikoolid oleksid ühtlaselt tugevad, mistõttu ei peaks tulevikus üht kooli teisele eelistama. Oluline, et laps saaks õppida oma kodulähedases koolis ja kindlasti ei ole lapsevanemail põhjust kooli tõttu hakata end mõnda teise piirkonda registreerima,“ lisas Teppan. Uuele esimeste klasside komplekteerimise süsteemile tahetakse Tartus üle minna juba 2014. aastal.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 12.09.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.