Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liit lihtsustab põllumajandusõigust (2006-03-14 18:41:30)

 

14. märtsil toimus Põllumajandusministeeriumis minister Ester Tuiksoo juhtimisel põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) istung, kus anti sektori esindajatele ülevaade Euroopa Liidu põllumajandusõiguse lihtsustamisest.

Euroopa Liidu põllumajandusõiguse lihtsustamise eesmärk on vähendada ülemäärast reguleerimist ja bürokraatiat ning tagada, et need, kes tegelevad põllumajandusalaste õigusaktide väljatöötamise ja rakendamisega mõistaksid ja käsitleksid põllumajandusküsimusi paremini.


Euroopa Komisjon koostas oktoobris 2005 teatise ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamise ja parema õigusloome kohta. Tänaseks päevaks on korrastatud Euroopa Liidu õigusakte, lihtsustatud riigiabi eeskirju ning aruandlust.

Edaspidi valmistatakse ette ühtne turukorralduste määrus, jätkub eeskirjade korrastamine, riigiabi lihtsustamine ning halduskulude vähendamine.


Käesoleval aastal koostab Euroopa Komisjon põllumajandusõiguse lihtsustamise edasise tegevuskava, kuhu oodatakse liikmesriikide esialgseid ettepanekuid juba 17. märtsiks.

PMANi istungil anti ülevaade ka pindalatoetuse ja põllumajanduskultuuri kasvatamise täiendava otsetoetuse määruse muutmisest. Muudatuste kohaselt loetakse põllumajanduslikuks tootmiseks sobivaks püsirohumaaks  Saare-, Hiiu-, Pärnu- ja Läänemaal põllumassiivide need alad, millel kasvavate puude ja põõsaste liituvus ei ületa 0,5. Samuti täiendati määrusega pindalatoetuse nõudeid, mille kohaselt tuulekaera tõrje abinõusid käsitatakse põllumajandusmaa heas korras hoidmise nõudena ning sertifitseeritud heinaseemne kasvatamise  täiendava otsetoetuse nõudeid.


Lisaks tutvustati PMAN liikmetele maaelu arengu strateegia 2007-2013 hetkeseisu.
  

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 14.03.2006 pressiteade.




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.