Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 9.-15. septembrini (2013-09-09 07:32:51)

Alates 3. septembrist toimuvad Eesti maakonnakeskustes keskkonnahariduse infopäevad, kus Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad tutvustavad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes.

Infopäevadele oodatakse osalema lasteaiaõpetajaid, algklasside ja loodusainete õpetajaid, huvijuhte, õppealajuhatajaid ja teisi huvilisi.
Osalemiseks palub Keskkonnaamet registreeruda e-kirja teel vastava maakonna kontaktisiku kaudu hiljemalt kolm päeva enne infopäeva toimumist. Infopäevade korraldamist toetab ESF programm „Keskkonnahariduse arendamine“. Järgmisel nädalal toimuvad infopäevad Ida-Virumaal, Harjumaal, Võrumaal, Saaremaal, Järvamaal, Lääne-Virumaal, Hiiumaal ja Raplamaal. Täpset infot ajakavade ja registreerimise kohta saab Keskkonnaameti kodulehelt
http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/keskkonnaamet-kutsub-maakondlikele-keskkonnahariduse-infopaevadele/.

Esmaspäeval, 9. septembril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogu keskkonnakomisjoniga, kus annab ülevaate selle hooaja eelnõudest.

Esmaspäevast, 9. septembrist osalevad Maa-ameti peaspetsialistid Ants Vain ja Anti Gruno Edinburghis toimuval Euroopa Kosmoseagentuuri sümpoosionil. Maa-ameti ettekanne käsitleb aerolaserskaneerimise kasutamist Väinamere ja Riia lahe merepinna mõõdistamisel, et täpsustada geioidimudelit. Tegu on uudse lähenemisega, mis annab paremaid tulemusi just väikesaartega merealadel, kus kosmosest teostatav väikesemõõtkavaline mõõdistus on ebatäpne. Geoidimudelit kasutatakse GPS-seadmetes.

Esmaspäevast teisipäevani, 9.-10. septembrini osaleb Keskkonnaagentuuri ilmavaatluse osakonna juhataja Miina Krabbi Soome Ilmateenistuses toimuval NordObsi kohtumisel, kus saavad kokku Põhjamaade ilmateenistustes meteoroloogilisi vaatlusi koordineerivad isikud. Kohtumise põhiteemadeks on: osalevate riikide vaheline ilmavaatluste võrdlus, radari produktide kasutus, ülevaated Opera ja Baltradi ning Nordclim-i tegevustest, vaatluste komponentide seisukorra ülevaade ning arutelu. Kohtumise üheks osaks on ka 10. septembril toimuv workshop "Metroloogia meteoroloogia jaoks", kus antakse ülevaade mõningatest mõõtmistest maismaal, raadiosondide arengust ning kalibreerimistest.

Esmaspäevast reedeni, 9.-13. septembrini osaleb Keskkonnaagentuuri meteoroloog Kairi Vint Suurbritannias Readingis toimuval Euroopa Meteoroloogiaühingu 13. aastakonverentsil, mille teemaks on "Kõrgendatud mõjuga ilm- koostöö riskide vähendamiseks". Kohtumise põhieesmärk on edendada mõttevahetust ja koostööd meteoroloogia, klimatoloogia ja sellega seotud kogukondade vahel. Konverentsi raames toimuvad mitmed töötoad, millest olulisimad on ajalooliste vaatluste ja meta-andmete digitaliseerimise ning andmete homogeniseerimise teemadel.

Neljapäevast reedeni 12.-13. septembril toimub Pihkvas Riigikogu keskkonnakomisjoni väljasõiduistung. Sõit Pihkvasse toimub Pihkva linnapea kutsel. Arutusele tulevad võimalikud keskkonna-alased koostöösuunad, konkreetselt tulevad kõne alla Pihkva reovete puhastusseadmed ja linna prügila ning Petseri linna keskkonnaprobleemid. Keskkonnaministeeriumist osalevad väljasõiduistungil Pihkvas kantsler Andres Talijärv ja veeosakonna nõunik Ago Jaani.

Neljapäeval, 12. septembril kell 16 toimub Avinurme väljasõiduseminar „Puutöö traditsioonid metsakülades“. Pärimusi vestab Küllike Pärn. Külastatakse Avinurme piirkonnas olevaid/olnud metsakülasid ja talusid: Maetsma, Vadi, Kärasi, Piilsi Kõrve, tutvutakse Avinurme Elulaadikeskusega. Üritus on kõigile ja osalemine on tasuta. Vajalik on registreerimine. Üritust korraldab Keskkonnaamet ja toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedel, 13. septembril algusega kell 11 toimub Keskkonnaministeeriumis pressibriif teemal „Mis saab Eesti rannaniitudest, loopealsetest ja puisniitudest?“. Keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus tutvustab äsja valminud poollooduslike koosluste säilitamise tegevuskava aastateks 2014-2020. Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna botaanika õppetooli teadur Aveliina Helm käsitleb poollooduslike koosluste rolli ning Annely Reinloo Keskkonnaametist annab ülevaate kavandatavast loopealsete taastamise projektist.

Reedel, 13. septembril avatakse Eesti Loodusmuuseumis igasügisene seenenäitus, mis tutvustab Eestis leiduvaid mürgi- ja söögiseeni ning tuletab meelde seenelkäigu põhitarkusi. Seenenäituse ajal on muuseum avatud iga päev 10.00-18.00. Näitus jääb avatuks 22. septembrini.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.