Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Linnugripi infotelefon 1676 alustas tööd (2006-03-13 20:18:09)

 

13. märtsil tööd alustanud linnugripi infotelefonile 1676 helistas esimese 9 tunniga ligi 100 inimest.

Põllumajandusministeeriumis avatud infotelefonile saab teatada surnud lindudest ja esitada linnugripi teemalisi küsimusi.

Enamik kõnesid infotelefonile olid seotud surnud lindudega. Kodanikud teatasid peamiselt Tallinna tänavatelt leitud tuvidest. Kuna üksiku linnalinnu surm ei näita linnugripi ohtu, anti informatsioon edasi Tallinna loomade hoiupaigale, kelle kohuseks on pealinna tänavatelt surnud linde ja loomi kõrvaldada.

Samuti huvitas mitmeid helistajaid, kas linnugripi ohu tõttu võib linde toita ning kas on vaja hakata linnupesasid hävitama. Kõiki helistajaid rahustati, et lindude söötmist ei ole vaja lõpetada ning linnupesasid ei ole vaja puutuda. Oluline on vältida otsest kontakti võõraste lindudega, näiteks mitte sööta linde peost.

Telefon on helistajatele tasuta ja avatud tööpäeviti kell 09.00–18.00. Väljaspool infotelefoni tööaega saavad inimesed jätta oma küsimused ja teated automaatvastajale või esitada oma küsimus läbi linnugripi infolehekülje www.linnugripp.ee.

Lindude massilise suremuse korral peaksid inimesed ühendust võtma kas kohaliku veterinaarkeskusega või helistama hädaabinumbril 112.

6. märtsil avatud infolehte www.linnugripp.ee on nädalaga külastatud üle 13 000 korra. 9. märtsist on lehekülastajatel võimalus esitada linnugripi teemalisi küsimusi ka interneti kaudu. 13. märtsiks oli kirjalikult vastatud 34 küsimusele.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 13.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.