Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu noorsootöötajad tahavad muutuda mobiilsemaks (2013-09-04 13:01:50)

Tartu linnavalitsus otsustas osaleda partnerina projektis "MOKO - mobiilne kontaktnoorsootöö Tartusse", mis keskendub avalikus linnaruumis aega veetvatele riskinoortele.

Positiivse rahastamisotsuse korral alustab Tähe noorteklubi koostöös Tartu linnaga tuleval aastal projektiga, millega luuakse Tartusse spetsiaalse ettevalmistuse saanud mobiilsete noorsootöötajate võrgustik.

„Mobiilne noorsootöö tähendab, et noorsootöötajad tegutsevad seal, kus on noored – tänaval, parkides, kaubanduskeskustes jm. Sellise tegevuse eesmärk on parema kontakti loomine tänaval aega veetvate noortega, et nad saaksid suhelda usaldusväärsete täiskasvanutega, kellelt julgeksid mure korral nõu küsida. Noori toetatakse sotsiaalsete oskuste omandamisel ja otsitakse võimalusi nende paremaks suhestumiseks kogukonnaga,“ selgitas linnavalitsuse noorsooteenistuse juhataja Kristel Altosaar.

Tartusse on kavas luua mobiilset noorsootööd tegevate professionaalide võrgustik, kes tegelevad noortega avalikus ruumis vähemalt viiel päeval nädalas. Grupitöö käigus arendatakse noorte sotsiaalseid oskusi ja pakutakse personaalset nõustamist selleks vähimatki valmisolekut ülesnäitavatele noortele. Kavas on ühistegevused avalikus ruumis, kus probleemse käitumisega noortel on võimalik näidata end teisest küljest – osaleda vabatahtlikuna suurüritustel, koristustalgutel või heategevusüritustel.

Erinevate statistiliste andmete järgi on Tartus vähemalt 3000 riskioludes elavat noort. Nende hulka kuuluvad töötud, väärteo või kuriteo sooritanud alaealised, koolikatkestajad, majanduslikes raskustes elavad alaealised jt. Möödunud aastal noorsooteenistuse eestvedamisel tehtud uuringust selgub, et Tartu kesklinnas tunni jooksul viibinud sajast noorukist vanuses 13-16 kolmandik tarbis ise või viibis grupis, kus tarbiti alkoholi ja/või tubakat.

Projekti käigus on kavas kaardistada noortegruppe ja nende käitumist Tartu linna erinevates piirkondades ja renoveerida Lille Maja keldriruumid grupitööruumideks.

Projekt esitatakse rahastamiseks Kodanikuühiskonna Sihtkapitalile ja selle kogumaksumus on 38310 eurot, Tartu linna kaasfinantseering 3000 eurot.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 04.09.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.