Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet algatas Naha ja Kalkahju dolokivi kaevandamise taotlustele keskkonnamõju hindamise (2013-09-03 13:29:36)

Keskkonnaamet algatas Naha ja Kalkahju dolokivimaardlates dolokivi kaevandamiseks esitatud kaevandamisloa taotlustele keskkonnamõju hindamise. Kaevandamislubasid taotletakse seni suuremast inimmõjust puutumata alale Eestimaa lõunanurgas Võrumaal Mõniste vallas Karisöödi külas. Mõju hindamine peab andma vastuse, kas ja kuidas dolokivi kaevandamine neis karjäärides on võimalik.

Keskkonnakasutuse juhtivspetsialist Rein Kalle sõnul on Keskkonnaameti soov kõiki teavitada ja kaasata juba menetluse alguses. “Tegemist on suure kaevandusalaga ja piirkond on tundlik, seega ootame väga, et lisaks erialaekspertidele räägiksid kaasa ka kõik huvilised. Vahetult teavitame veel maaomanikke, aga oma ettepaneku või vastuväite võib esitada iga loodushuviline,” kinnitas Kalle. Kuna mõju on piiriülene, kaasatakse keskkonnamõju hindamisse ka Läti.

Naha kaevandamisloa taotluse esitas aktsiaselts KIIRKANDUR ning Kalkahju kaevandamisloa taotluse Aigren Kaevandus OÜ. Kaevandatud dolokivist valmistatud killustikku soovitakse kasutada ehituses ja teedeehituses.
Keskkonnaameti maavarade spetsialisti Reet Nemliheri sõnul on järgmiseks sammuk keskkonnamõju hindamise programmi koostamine, kus lepitakse kokku, milliseid küsimusi käsitletakse ja millises mahus mõju hinnatakse. Ajaliselt jääb programmi koostamine ja avalikustamine hilissügisesse, seega on kõigil piisavalt aega taotlusega tutvuda ja küsimused ette valmistada. Järgneb mõjude hindamine, mille esmased tulemused võivad selguda järgmisel aastal. Kui ekspertide töö tulemusel selgub, et tegevus ei ole võimalik, lõpetatakse kaevandamisloa taotluse menetlemine ning lubasid ei väljastata. Kui mõju hindamine peab taotletavat võimalikuks, jätkatakse kaevandamislubade menetlemisega ning koostatakse loa eelnõud, milles on arvestatu keskkonnamõju hindamise tulemusi. “Kindlasti võib öelda, et juhul kui luba antakse, kaasneb sellega mahukas keskkonnanõuete pakett,“ kinnitas Nemliher. Luba saab anda ainult kohaliku omavalitsuse nõusolekul.



Allikas: Keskkonnaameti 03.09.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.