Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 2.-8. septembrini (2013-09-02 00:36:43)

Alates 3. septembrist
toimuvad Eesti maakonnakeskustes keskkonnahariduse infopäevad, kus Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad tutvustavad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes.

Infopäevadele oodatakse osalema lasteaiaõpetajaid, algklasside ja loodusainete õpetajaid, huvijuhte,õppealajuhatajaid ja teisi huvilisi.
Osalemiseks palume registreeruda e-kirja teel vastava maakonna kontaktisiku kaudu hiljemalt kolm päeva enne infopäeva toimumist.
Infopäevade korraldamist toetab ESF programm „Keskkonnahariduse arendamine“. Järgmisel nädalal toimuvad infopäevad Jõgevamaal, Viljandimaal, Pärnumaal, Tartumaal ja Läänemaal.

Teisipäeval, 3. septembril saabuvad Maa-ametisse eksperdid Norra Kaardistusagentuurist, et jagada oma kogemusi ruumiandmete avalikustamise teemal. Maa-ameti ja Norra Kaardistusagentuuri koostöö põhieesmärk on teha Eesti erinevad ruumiandmed Eesti geoportaali kaudu kättesaadavaks ka üle-Euroopaliselt kokku lepitud nõuete kohaselt. See lihtsustab ja kiirendab näiteks teede, veekogude, metsade, kaitsealade, maardlate jmt kohtade kaartidel leidmist. Ka võimaldavad uuendatud kaardirakendused kõiki geoportaalis nähtavaid teenuseid ja andmekihte koos vaadata ning omavahel kombineerida.

Maa-ameti ja Norra Kaardistusagentuuri koostöö saab teoks projekti raames, mida rahastatakse Euroopa Majanduspiirkonna toetustest.

Kolmapäeval, 4. septembril kell 12 osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Narva veepuhastusjaamale nurgakivi panekul. Uus jaam annab puhta joogivee ligi 65 000 inimesele. Kaasaegne veepuhastusjaam valmib 2015. aasta kevadel ning ehitamine läheb kokku maksma 21 miljonit eurot. KIK toetab tegevust Euroopa Ühtekuuluvusfondist 13,6 miljoni euroga.

Neljapäeval, 5. septembril kell 16 avatakse PärnumaaKeskkonnahariduskeskus (Tammsaare 57, Pärnu). Valmiv innovaatiline keskus tagab keskkonnahariduse kättesaadavuse erinevatele sihtgruppidele Pärnumaal. Projekti kogumaksumus on üle 4 miljoni euro. Euroopa Regionaalarengufonditoetus läbi KIK-i on 3,6 miljonit eurot.

Reedel, 6.septembril kell 15 osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Võru linnas Katariina allee avamisel. Allee rekonstrueerimine läks kokku maksma 828 018 eurot. Sellest 531 867 eurot, ehk 64 % pärines KIKi keskkonnaprogrammist. Ajaloolisel looduskaitsealusel Katariina alleel taastati haljastust, renoveeriti kõnni- ja sõiduteid, rajati sademeveesüsteemid, rekonstrueeriti joogi- ja kanalisatsioonitrassid ning rajati uus valgustus. Põhjalike rekonstrueerimistööde eesmärgiks oli loodus- ja muinsuskaitsealuse ajaloolise allee säilimine ja edasine säästev kasutus.

Reedel, 6.septembril kell 19-22 toimub Mihkli talumuuseumis Vikil väliseminarina nahkhiireõhtu Rauno Kalda juhendamisel. Oodatakse kõiki suuri ja väikesi huvilisi, et saada teada, kes on need salapärased loomad, kes hämaras lendavad. Kuidas nendega jagada eluaset? Millest ning kuidas nad toituvad? Mitu liiki nahkhiiri elab Eestis? Peale kella 20 läheme neid põnevaid loomi välja kuulama ja vaatama. Väliseminar on huvilistele tasuta. Kohtade arv on piiratud. Registreerimine on avatud kuni 4. septembrini või kohtade täitumiseni. Bussid väljuvad marsruutidel Kuressaare bussijaama tagune parkla (18.30) – Kärla teerist (18.45) ja Karala küla (18.30) - Lümanda alevik (18.40) Kihelkonna alevik (18.50).
Väliseminar toimub koostöös Saaremaa Muuseumiga. Toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.