Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel saab rohkem haugi püüda (2013-08-29 15:58:31)

Valitsus kiitis täna heaks muudatuse, mis suurendab tänavust haugi püügivõimalust Peipsi, Lämmi ja Pihkva järvel. Kutselised kalurid saavad püüda 10 tonni haugi enam.

Mullu sügisel kinnitas valitsus Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel tänavuseks haugi püügivõimaluseks 155 tonni. Tänase otsusega suurendati seda 10 tonni võrra, seega on uueks püügivõimaluseks 165 tonni.

"Kutseliste kalurite jaoks pikenes sügisene püügihooaeg eeskätt nakkevõrkudega püügil, mis muidu tulnuks püügikvoodi täitumisel varem lõpetada. Püügivõimalust suurendati, kuna varu seis on väga hea ja ka paari aasta järelkasv on heal tasemel," selgitas Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin.

Kutselisel kalapüügil kasutada lubatud püügivahendite loendist jäetakse aga välja kolm pöörinoota, mis on sel aastal Peipsil keelustatud. Püügivahendite loetelust välja arvamise järel on kaluritel võimalik taotleda kalapüügiõiguse tasu tagastamist.

Muudatused tulenevad Eesti ja Venemaa valitsuste vahelises Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalapüügikomisjonis kokkulepitust.

2013. aastal esimese seitsme kuu jooksul on püütud 92 tonni haugi.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 29.08.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.