Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimus Jõgeva Küüslaugufestival 2013 (2013-08-26 17:49:59)

Laupäeval kogunesid juba kuuendat korda küüslaugusõbrad Jõgeva Küüslaugufestivalil.

Korraldajate poolt üles seatud kaardile sai publik ära märkida oma kodukoha ning sündmuse lõpuks selgus tõsiasi, et kõige rohkem küüsaugusõpru on tulnud külmalinna Küüslaugufestivalile suvepealinnast Pärnust. Huvilisi oli saabunud ka Soomest, Lätist, Rootsist ning Venemaalt.

”Eesti suurima küüslaugu 2013” oli festivalile kaasa toonud Aivar Kōuts Raplamaalt. Küüslaugu läbimōōt oli 90 mm. Eesti Maaülikooli lektor Priit Põldma pidas loengu küüslaugukasvatusega seotud raskustest ja huvilistele oli välja pandud ka Eestis kasvatud erinevate küüslaugusortide näitus.

Festivalile on alati oodatud ainult eestimaise küüslaugu ja aiavilja kasvatajad, aga kuna küüslaugukasvatajaid ning erinevaid küüslaugusorte on Eestisse väga palju juurde tulnud, siis peakorraldaja Aimar Pihlaku sõnul on väga raskeks muutunud vahe tegemine kohalikul ja välismaisel küüslaugul.

Laupäeval festivalil osalenud sadakond küüslaugukasvatajat olid endaga kaasa toonud ligemale 10 tonni küüslauku, millest jätkus kõigile soovijaile. Proovida sai eriskummalisi küüslaugutooteid alates marineeritud küüslauguvõrsetest kuni magusa küüslaugumoosi ja jäätiseni välja.

Festivalilava dekoreerimise tarbeks värviti pool tonni kuldkollaseid kõrvitsaid hõbedasteks „hiidküüslaukudeks” - päevakohase lavakujunduse teostas Türil väikest lillepoodi pidav Ege Zukov..

Konkursi „Kauneim küüslaugukübar” võidu sai esmakordselt meesterahvas Rainer Soosaar ja "Kauneim kaupleja Küüslaugufestivalil" tiitli viis koju Maia Orav, kes oli festivalile tulnud müüma endavalmistatud küüslaugumaalingutega käsitööd.

Rōōm oli tōdeda, et ka tänapäeva lastele meeldib ennastunustavalt odrapōhust valmistatud põhuareenil möllata ning linna peale jooksu pannud lambaid taga ajada!


Allikas: Küüslaugufestivali toimkond


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.