Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Üle-euroopaliste kiirusemõõtmistega tuletatakse juhtidele meelde ohutu sõidukiiruse valikut (2013-08-19 11:17:08)

Sel nädalal, 19.-25.augustil on kogu Euroopas liikluspolitsei teravdatud tähelepanu all juhtide sõidukiirus, et tuletada liiklejatele meelde piirkiiruse ületamisega kaasnevaid riske. Eestis on politsei suuremate jõududega kiirust mõõtmas kolmapäeval 21. augustil.

PPA liiklusbüroo komissar Riho Tänaku sõnul on piirkiirusest kinni pidamine liiklusohutuses tihti määrava tähtsusega ent paraku on see üks kõige sagedamini eiratud liiklusreegleid. „Juhid alahindavad asjaolu, et suurem kiirus vähendab tunduvalt ohule reageerimiseks jäävat aega ning suuremal kiirusel toimunud kokkupõrge toob kaasa tõsisemad kehavigastused,“ ütles Tänak.

Üle-euroopalise liikluspolitseinike võrgustiku TISPOL president Koen Ricour kutsub juhte üles muutma oma suhtumist kiiruseületamisse. „Igaüks, kes usub, et kiiruseületamine on tühine liiklusrikkumine, eksib. Uuringute kohaselt on kiiruseületamine otseseks põhjuseks kolmandikul surmaga lõppenud liiklusõnnetustest ning täiendav mõjutegur suuremal osal raskete tagajärgedega kokkupõrgetest,“ sõnas ta.

Maanteeameti 2012. aasta uuringu kohaselt ületab lubatud sõidukiirust suurem osa juhtidest. Linnadevahelistel maanteedel ületab enda sõnul sageli piirkiirust 83% vastanud meestest ja 86% naistest. Väiksematel ja kohalike teedel ületab tihti kiirust 86% vastanud meestest ja 81% naistest. Asulates ja linnades ületab sageli kiirust 67% meestest ja 65% naistest.

Selle aasta seitsme kuuga on politsei Eestis avastanud ligi 24 500 kiiruseületamist. Neist ca tuhandel juhul on piirkiirust ületatud enam kui 40 km/h.
Eelmisel aasta augustis läbi viidud sarnase teemanädala raames avastas politsei 25 Euroopa riigis kokku enam kui 554 000 kiiruseületamist, neist üle 1000 Eestis.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 19.08.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.