Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uue looduskaitsealad Pärnu- ja Tartumaal (2006-03-10 00:50:26)


Valitsus kiitis 9. märtsil heaks Konguta ja Vahenurme looduskaitseala kaitse alla võtmise. Samuti kehtestas valitsus Konguta, Vahenurme ja Tudusoo kaitsealade kaitse-eeskirjad.

Konguta looduskaitseala pindala on 32,76 hektarit ja kogu ala kuulub riigi omandisse. Konguta kaitseala põhiväätuseks on loodusliku taimestiku kaitse.

Vahenurme looduskaitseala pindala on 230 hektarit, sellest eramaad on 190 hektarit ja riigi omandis olevat maad 40 hektarit. Kaitseala eesmärgiks on kaitsta puisniite, rohunditerikkaid kuusikuid, vanu loodusmetsi, kuivi rohumaid, vanu laialehiseid metsi, puiskarjamaid, nõrgalt happelisi liigirikkaid madalsoid ning kaitsealuseid taime- ja linnuliike.

Tudusoo kaitsealal laiendati olemasolevat kaitstavat loodusobjekti ja kehtestati uus kaitse-eeskiri. Seoses liidetavate alade lisandumisega laienes Tudusoo looduskaitseala 1966 ha võrra ja kaitseala pindala on nüüd 4720 hektarit, millest eramaad on 19,8 hektarit. Pindala suurenes eeskätt looduslikus seisundis rabade kui Natura 2000 esmatähtsa elupaigatüübi ja liigikaitse seisukohalt tähtsate alade arvel. Kaitseala eesmärgiks on hoida Alutaguse lääneosa rabaderikast ala kui puhta mageda vee reservuaari sealse looduslikult välja kujunenud taimekoosluste ja haruldaste liikidega.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 09.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.