Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Koostatakse kasvuhoonegaaside heitkoguste jaotuskava (2006-03-09 12:32:47)


2008. aasta 1. jaanuaril algava kasvuhoonegaaside heitkogustega kauplemise teiseks etapiks koostatakse uus kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguste riiklik jaotuskava.

Uue kava koostamise hanke võitis Säästva Eesti Instituut (SEI), kes on alustanud käitiste heitekoguste täpsustamist, heitkoguste prognoosi, taastuvate energiaallikate baasil energiat tootvate ettevõtete heitkoguste aruannete kontrolli.

Säästva Eesti Instituut palub kahe nädala jooksul (kuni 27. märts 2006) anda süsinikdioksiidi heitmeid vähendavate või vältivate projektide arendajatel teada kavatsetavatest ühisrakendusprojektidest Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskuse Kliima- ja osoonibüroole (Eve Tamme e-post eve.tamme@ic.envir.ee), lülitamaks ühisrakendusprojektid järgmise kauplemisperioodi heitmekaubanduse osaliste nimistusse.

Eestis on potentsiaalseid süsinikdioksiidi heitmeid vähendavate või vältivate projektide arendajaid, kes võivad projekti realiseerida rahvusvahelise koostöö - ühisrakenduse - kaudu.

On oodata, et enamik ühisrakendusprojekte jääb energiasektorisse, nt katlamajades fossiilkütuste vahetamine biokütuse vastu, energiasääst soojuse ülekandmisel, abinõud tehnoloogilistes protsesside ja hoonete soojavarustuse parendamises.

Kontakti võivad võtta ka need ettevõtted, kes tegutsevad Vabariigi Valitsuse määruses *Käitajate tegevusalade loetelu ja kasvuhoonegaaside lubatud heitkogustega kauplemise kord" (RTI, 20.01.2005,4,14) loetletud tegevusvaldkondades, kuid keda mingil põhjusel esimesse jaotuskavasse ei lülitatud. Ühendust võtta SEI-Tallinna töötajaga Tiit Kallastega (e-post tiit.kallaste@seit.ee). Alused, millel käitiste kaasamine rahvusvahelisse heitmekaubandusse rajaneb ja mida endast heitmekaubandus kujutab, on näidatud interneti aadressil www.envir.ee/kliima ja SEI-Tallinna koduleheküljel www.seit.ee

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 09.03.2006 pressiteade.

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.