Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kavandatakse maaelanike arengutoetuste suurendamist (2006-03-09 06:45:17)

8. märtsil kohtunud Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) esindajad ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar arutasid Eesti ettevõtluspoliitika ja maaelu arengu strateegiaga seonduvaid küsimusi.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium teeb ettepaneku suurendada maaelanike elukvaliteedi tõstmisele ja maaettevõtluse mitmekesistamisele suunatud summade osakaalu 25%-ni.

Kohtumisel osalenud leidsid, et Eesti maaelu arengu strateegia 2007 2013 eelnõus toodud rahastamismahtude jaotuse korral on selgelt eelisarendatud suurtootjad. "80% rahast on planeeritud põllumajanduse ja metsanduse konkurentsivõime suurendamise ning keskkonna ja maastike parendamisele," rääkis Savisaar. "Need tegevused on suunatud eelkõige suurte põllumajandustootjate konkurentsivõime ning tootlikkuse tõstmiseks," selgitas ta.

Samas ei võimalda maaelanike elukvaliteedi, väiketootjate ning mittepõllumajandusliku maaettevõtluse arengu toetamiseks suunata planeeritud 13% rahast piisavalt vajalikke tegevusi ja toetusmeetmeid kavandada.

Mööda ei saa minna ka asjaolust, et valitsusliit otsustas koalitsioonilepet sõlmides üheks eesmärgiks seada põllumajandustoetuste määramise korra täiendamise eesmärgiga suurendada väikemajapidamistele eraldatavaid toetusi. Praegune maaelu arengu strateegia eelnõu paraku selle eesmärgi täitmisele kaasa ei aita.

Samuti otsustati, et lisaks väga väikestele ning põllumajandussektorist väljuvatele ettevõtetele suunatud toetusmeetmetele tuleb tegevusi veelgi laiendada. Selle tulemusel on lootust vähendada ettevõtlusaktiivsuse erinevusi Eesti regioonide vahel ning suurendada maapiirkondades tegutsevate ettevõtete konkurentsivõimet.

Allikas: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi 08.03.2006 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.