Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaaed kutsub 26.-28. juulil näitusele „Söödavad õied ja päevaliiliad“ (2013-07-25 05:06:17)

Õisi on Euroopas ja Aasias kasutatud toidu valmistamiseks sadu aastaid. Neid võib tarvitada värskelt, kuivatatult, külmutatult, neist valmistatakse marinaade, keediseid, veini ja muud. Näitusel tutvustatakse värskelt söödavaid ning toidu valmistamisel kasutatavaid õisi, sest aedades ja looduses leidub ka palju mürgiseid ja tervisele kahjulikke taimi.

„Õied on küll rohkem silmailu pakkujad, aga eks nii mõnegi võib põske pista, lisada salatile kaunistuseks või supimaitse rikastamiseks,” rääkis Botaanikaaia direktor Karmen Kähr . „Neid õisi, mida süüa kõlbab, on ootamatult palju. Maitsvaid õisi annavad mitmed populaarsed ilutaimed, nagu päevaliiliad, roosid, nelgid, gladioolid, pojengid ning paljud teised tuntud ja vähemtuntud taimed,” lisas Karmen Kähr.

Nädalavahetusel toimuval näitusel saab lisaks Tallinna Botaanikaaias kasvavatele päevaliiliatele näha ja kaasa osta Nõrga talu uhkeid ja erilisi sorte. Näitus on avatud 26.-28. juulini 2o13.

Näituse kuraator Taimi Puusepp

Allikas: Tallinna Botaanikaaed


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.