Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teavet mahepõllumajandusega alustajatele (2006-03-07 14:48:47)

 

10.märtsist kuni 10.aprillini on võimalus kõigil mahetootmisega alustada soovijatel, sealhulgas mesinikel ja neil isikutel, kes soovivad tunnustamist mitteharitavatelt aladelt taimede või seente korjamiseks, esitada taotlus Taimetoodangu Inspektsioonile (TTI) oma ettevõtte tunnustamiseks.

Taotluse esitamisel tuleb järgida põllumajandusministri määruse “Tunnustamise taotlemine ja taotluse menetlemise kord ning taotluse vorm” nõudeid. Mahepõllumajandusliku loomakasvatusega, katmikkultuuride või seenekasvatusega alustamiseks on tunnustamise taotlusi võimalik esitada aastaringselt.
Ettevõtte tunnustamise saamiseks tuleb Taimetoodangu Inspektsioonile esitada eeltoodud määruse lisas olev vormikohane taotlus koos vajalike lisadokumentidega selle maakonna-büroo kaudu, kus taotleja kasutatavad maad valdavalt asuvad.

Blankette andmete esitamiseks ning samuti nende täitmise juhendeid saab kõikidest TTI maakonnabüroodest ja samuti internetist. Koduleheküljel www.plant.agri.ee asub nii tabel riigilõivu suuruse arvutamiseks kui ka vormid andmete esitamiseks ning juhendid vormide täitmiseks ja näidised. Ettevõtte tunnustamise eest tuleb tootjal kanda riigilõiv Rahandusministeeriumi pangakontodele  TTI -le dokumentide esitamise päevaks.

Ettevõtte tunnustamine on eelduseks mahepõllumajandusliku tootmise toetuse saamiseks. Mahepõllumajandusliku tootmise toetuse taotlusi võetakse  tänavu vastu Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) büroodes 2. - 27. maini. Samaks ajaks peavad ka mahepõllumajandusliku tootmisega jätkajad mahepõllumajanduse seaduse alusel esitama andmed ja nõutavad dokumendid Taimetoodangu Inspektsioonile.

Alates 5. märtsist jõustusid muudatused põllumajandusministri määruses “Mahepõllu-majandusliku tootmise ja käitlemise nõuded”. Määruse muutmise eesmärk oli täpsustada mahepõllumajandusliku tootmise ja käitlemise nõudeid ning tunnistada kehtetuks nõuded, mis olid Euroopa Liidu Nõukogu määrusega 2092/91 kehtestatud nõuetest rangemad. Määruse täielik tekst on avaldatud Riigi Teatajas.

Seoses eeltooduga korraldab Eesti Mahepõllumajanduse SA koostöös TTI -ga infopäevad mahetootmise alustamisest huvitatutele.

Infopäevad toimuvad kell 10:00-14:00 :
13.03 Tartus, Põllumeeste Liidu saalis (Jalaka 48)
14.03 Kuressaares, Mardi Külalistemaja ruumis K2 (Vallimaa 5a)
14.03 Hiiumaal, Käinas, (Mäe 2)
14.03 Harjumaal, Sakus, TTI saalis (Teaduse 2)
15.03 Võrus, Võru Vallavalitsuse saalis (Võrumõisa tee 4a)
15.03 Jõgeval, Vallavalitsuse saalis (Piiri 4)
16.03 Viljandis, Maavalitsuse III k saalis (Vabaduse plats 4)
17.03 Haapsalus, Läänemaa Arenduskeskuses (Lihula mnt 3)
20.03 Valgas, Põllumeeste Liidus (Lai tn 19)
20.03 Rakveres, Veterinaarkeskuse saalis (Piira, Neffi 2)
21.03 Paides, Kultuurikeskuse ruumis 234 (Pärnu 18)
21.03 Jõhvis, end. Koolinoorte majas (Kooli 2)
22.03 Raplas, Veterinaarkeskuse saalis (Kuusiku 6)
22.03 Põlvas, Põllumeeste Liidus (Jaama 83)
23.03 Pärnus, Maaparandusbüroo saalis (Kerese 4)

Infopäevadel käsitletakse mahepõllumajanduse põhimõtted ja nõudeid ning antakse ülevaade tunnustamise taotlemisest ning selleks vajalikest andmetest ja dokumentidest. Lektoriteks on mahepõllumajanduse nõustajad ja TTI mahepõllumajanduse valdkonna inspektorid.
Osalemine on tasuta! Info ja eelregistreerimine tel 522 5936, 742 2051, airi@ceet.ee  Täiendavat infot saab Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskuse kodulehe www.ceet.ee kalender viidalt – lehe parempoolsel serval.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 07.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.