Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Helsingis arutatakse Läänemere tegevuskava (2006-03-06 19:07:16)

8. ja 9. märtsil toimub Helsingis HELCOMi (Läänemere merekeskkonna kaitse konventsiooni) aastakonverents, millel koostatakse Läänemere tegevuskava.

Eesti Keskkonnaministeeriumi esindavad üritusel veeosakonna juhataja Indrek Tamberg ning spetsialistid Kristjan Endrikson ja Heidi Käär.

Läänemere tegevuskava üldine eesmärk on taastada Läänemere merekeskkonna võimalikult hea looduslähedane seisund.

Lisaks Läänemere tegevuskavale arutatakse mitmeid käimasolevaid projekte ja progeramme, HELCOMi töörühmade tegevusi ning mitmeid Läänemerd puudutavaid uurimustöid eutrofeerumisest, ohtlikest ainetest, looduslikust mitmekesisusest ja kliimamuutustest.

Läänemereäärsete riikide esindajad vaatavad üle ja võtavad vastu juhendi, mis käsitleb süvendatud pinnase merre paigutamist ja kaks uut HELCOMi soovitust reostuse vältimiseks Läänemerel. Esimene soovitus nõuab reostuse vältimiseks kasutada ohtlike ainete vähendamiseks keskkonnasõbralikku tehnikat. Teise soovituse kohaselt peavad riigid piirama tuhastatud jäätmete emissioone õhku või nende heitmist vette.

Tegevuskava väljatöötamiseks asutatakse töögrupp, mille ülesandeks on tagada Läänemere tegevuskava selge poliitiline tahe, mis ühendaks kõik olulised teaduslikud uurimused poliitiliste protsessidega.

Läänemere tegevuskava valmimine ja kinnitamine toimub HELCOMis 2007. aasta lõpus.

7. märtsil toimub Läänemere tegevuskava osanike konverents, kus osalevad juhtivad keskkonnateadlased, Läänemereäärsete riikide valitsuste esindajad ning erasektori ja regionaalsete organisatsioonide esindajad. Konverentsi eesmärgiks on kaasata, saada tagasisidet ning siduda tegevuskava koostamise ja selle hilisema täitmisega mitmeid avalikke ja eraisikuid nii kohalikul, riiklikul kui ka regionaalsel tasandil.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 06.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.