Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
10. nädala lõpuni võtab PRIA vastu loomatoetuse taotlusi (2006-03-06 15:27:12)

 

Kuni 10. märtsini saavad põllumehed PRIAle esitada taotlusi põllumajandusloomade kasvatamise toetusele. Kolme nädala jooksul on laekunud ligi 3800 taotlust, eelmisel aastal esitati kokku üle 8500 taotluse.

Peamine erinevus toetuste taotlemisel võrreldes möödunud aastaga puudutab piimalehma kasvatamise toetust - sel aastal saavad toetust taotleda ainult need, kes omavad piima tootmiskvooti ning on jooksval kvoodiaastal tootnud ja turustanud piima. Need, kellel piima tootmiskvooti ei ole, saavad taotleda veisetoetust sarnaselt 2005. aastale.

PRIA peadirektor Mati Kermase sõnul on olnud juhuseid, kus põllumehed arvavad, et kui neil piimakvooti ei ole, siis üldse toetust ei saa. “Tegelikult on piimakvoodi olemasolu ainult piimalehma kasvatamise toetuse tingimus ja need, kellel piimakvooti ei ole, saavad sarnaselt eelmisele aastale taotleda veise kasvatamise toetust,” selgitas Kermas.
Ühtlasi tuletab PRIA taotlejatele meelde, et võimalusel on soovitav taotluste esitamist mitte jätta taotlusperioodi viimastele päevadele.

Põllumajandusloomade kasvatamise täiendava otsetoetuse raames maksab PRIA  toetust piimalehmade, veiste, ammlehmade ja uttede kasvatajatele, kes esitavad nõuetekohased taotlused.

Eelmisel aastal maksis PRIA välja 175 miljonit krooni veise ja piimalehma kasvatamise toetust, ligi 5,5 miljonit krooni uttede kasvatamise toetust ning 7,5 miljonit krooni ammlehmade kasvatamise toetust.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 06.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.