Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Järvseljal rekonstrueeriti tudengi projekteeritud metsatee (2013-07-04 13:55:28)

3. juulil lõppes Järvseljal Kiressaare tee rekonstrueerimise I etapp. Metsatee rekonstrueerimise projekteeris OÜ Laanekraav projekteerija Lauri Aavik, projekt oli osa tema 2012. aastal Eesti Maaülikoolis kaitstud magistritööst „ Järvselja Õppe- ja Katsemetskonna põhiteede võrgu rekonstrueerimine“.

„Kuna Lauri Aaviku magistritöö oli väga heal tasemel ja SA Järvselja Õppe- ja Katsemetskonnale ka otseselt kasulik, pälvis Lauri Aaviku töö ka sihtasutuse preemia,“ sõnas Järvselja õppe- ja katsemetskonna metsaülem Priit Kask. „Kiressaare tee on ehitatud 1938. aastal turbapinnasele männilattidest valmistatud alusele. Tee oli väga halvas seisus, märgadel aegadel peaaegu läbimatu,“ täpsustas metsaülem rekonstrueerimise vajalikkust.

Kiressaare tee remontimine aitab palju kaasa Järvselja metsamajandamisele ja ka õppe- ja katsetööga ning jahindusega seotud liiklemisele. Tegutsemisel järgiti põhimõtet, et metsa majandamisest teenitud raha läheks metsa tagasi.

Kokku kulus objekti valmimiseks 130 000 eurot. Sellel aastal on plaanis korraldada tee II etapi hange, et remont lõpule viia kogu tee ulatuses.


Allikas: Eesti Maaülikooli 04.07.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.