Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti soovib ühineda Maailma Looduskaitse Liiduga (2006-03-03 20:06:30)


Eesti valmistab ette ühinemist Maailma Looduskaitse Liiduga (IUCN), mis maailma looduskaitse suunaseadjana ühendab nii riikide valitsusi, valitsusväliseid ühendusi kui ka rahvusvahelisi organisatsioone.

Esmaspäeval, 6. märtsil kell 15 Keskkonnaministeeriumis (Narva mnt 7a) toimuval pressikonverentsil räägivad organisatsiooni ja Eesti liitumise olulisusest IUCN-i Euroopa regiooni direktor Tamas Marghescu ja keskkonnaminister Villu Reiljan.

”Liitumine nii olulise organisatsiooniga on tunnustus Eesti senisele looduskaitsealasele tööle ja annab meile võimaluse maailma looduskaitse suundade väljatöötamise juures olla," ütles minister Villu Reiljan.
 
Kui seni on Eesti rahvusvahelist koostööd teinud peamiselt Euroopa riikidega, siis IUCNiga liitumine annab võimaluse vahetada keskkonnaalase infot ja kogemusi kogu maailmaga. Eriti kasulik on see näiteks loodusõnnetuste ja keskkonnakahjude leevendamisel.

Kell 16 peab Tamas Marghescu  keskonnaministeeriumis ka loengu teemal “IUCN - maailma looduskaitse suunaseadja”. Loengut kuulama on teretulnud kõik huvilised.

Taustinfo IUCN-i kohta:

1948. aastal UNESCO eestkoste all loodud Maailma Looduskaitseliit (The World Conservation Union) on maailma suurim loodus- ja keskkonnakaitseorganisatsioon, mis ühendab nii riikide valitsusi, valitsusväliseid ühendusi kui ka rahvusvahelisi organisatsioone. Selle liikmetena on esindatud 81 riiki valitsuse tasemel ning 113 riiki kas ministeeriumi või mõne muu riikliku ametkonnaga.

IUCN kujundab maailma looduskaitse näo, määratleb ja kaardistab tähtsamad loodushoiu probleemid eri tasanditel ning arendab välja vajalikud abinõud probleemide leevendamiseks ja lahendamiseks.

Näiteks hakati IUCN algatusel koostama punaseid raamatuid, liikide ja elupaikade seisundi hinnanguid, lisaks on tema tegevusest  kasvanud välja mitmed globaalsed looduskaitse konventsioonid (CITES, Ramsar, Biologilise mitmekesisuse kaitse konventsioon), Countdown 2010 jne.

IUCN toetub oma tegevuses kolmele sambale: liikmeskond, ülemaailmne regionaalne harukontorite võrgustik ning kuus teaduskomisjoni enam kui 10 000 liikmega. Ülemaailmne regionaalne võrgustik hõlmab kokku kuutkümmet harukontorit, kus töötab üle tuhande alalise ametniku.

Lisainfo: Olav Etverk, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse ja metsanduse asekantsler, tel 626 2913; Kalev Sepp, Eesti Maaülikooli professor, tel 510 0678.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.03.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.