Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei on jaanipühade ajal ohtlike liiklusrikkujate suhtes karm (2013-06-20 13:00:27)

Pika nädalavahetuse eel ning pühade ajal paneb politsei suurt rõhku liiklusrikkujate tabamisele, ohtlikele rikkujatele taotletakse aresti.

Kõige enam pöörab politsei sel perioodil liiklusjärelevalves tähelepanu alkoholi- ja narkojoobes juhtide tabamisele. „Sarnaselt eelmisele aastale tahame ohtlikud juhid pühade ajaks liiklusest kõrvaldada. See tähendab, et raskete rikkumiste puhul kaalume alati, kas saaksime rikkujale taotleda aresti,“ märkis korrakaitsepolitsei juht Tarmo Miilits.

Samuti plaanib politsei arestipäevi taotleda suure kiirusületuse ning juhtimisõiguseta sõidu eest. Kõigi ohtlike rikkumiste puhul on raskendavad asjaoluks see, kui rikkuja on varem politsei huviorbiiti sattunud.

„Näeme tihti, et liiklushuligaanile ei avalda ka suur rahatrahv või juhtimisõiguse äravõtmine piisavat mõju. Sellises olukorras peame kaitsma teiste liiklejate ohutust ning eraldama rikkuja ühiskonnast,“ ütles Miilits. „See, kas rikkuja peab arestimajas veetma ühe öö või ühe kuu, on aga juba kohtuniku otsustada.“

Eelmisel aastal saatis kohus samal perioodil arestimajja 46 sõidukijuhti, kõige pikem arest oli 30 päeva. Aresti on võimalik määrata nendele juhtidele, kelle joove jääb vahemikku 0,5–1,5 promilli. Suurema joobe puhul ootab rikkujat juba kriminaalkaristus ning siis saab ühe mõjutusvahendina konfiskeerida ka liiklusrikkuja sõiduki, mida on tänavu tehtud juba 27 korral. „Arestime joobes juhtide sõidukeid vajadusel kindlasti ka jaanipühade ajal,“ sõnas Miilits.

Alates mai algusest ehk vähem kui kahe kuuga on Eestis juhtunud 18 surmaga lõppenud liiklusõnnetust, neist 10 juhtus joobes juhi süül. 18 hukkunust 12 ei kasutanud turvavarustust. Tänavu on liikluses surma saanud 24 ja viga 667 inimest. Politsei on tänavu tabanud ligi 3500 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveamet


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.