Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teadusraamatukogud teenindavad ka tavalugejaid (2006-03-02 13:32:27)

 

Kuigi riik ei tasusta kõrgkoolide raamatukogusid avalikkuse teenindamise eest, lubavad teadusasutused raamatuvaramust osa saada ka laiemal üldsusel.

Tartu Ülikooli raamatukogu annab õiguse raamatuid koju laenutada lugejatele väljastpoolt ülikooli 2. märtsist, Eesti Maaülikooli raamatukogu (Kreutzwaldi 64, Tartu) on olnud avatud huvilistele kogu aeg.

«Oleme lähtunud põhimõttest, et raamatud peaksid olema kättesaadavad kõigile, sealhulgas ka kõrgkooli pürgivatele gümnaasiumiõpilastele,» ütles Eesti Maaülikooli teadusaamatukogu juhataja Tiina Tohvre. Teadusasutused on küll taotlenud riigilt toetust avaliku teenuse osutamiseks, kuid seni pole seda saanud. Ehk arvestab riik teadusraamatukogude head tahet, lisas Tohvre.
 

Eesti Maaülikooli raamatukogus saab lugejaks registreeruda igaüks, kes esitab isikut tõendava dokumendi ja maksab pileti eest 20 krooni. Lugemissaalis esitletava kirjanduse ja ajakirjandusega võivad tutvuda ka need, kes pole lugejate nimekirjas.

Maaülikooli raamatukogu lugemisvarast on kaalukaim osa erialasel õppe- ja teaduskirjandusel, aga saadaval on ka perioodilised väljaanded ning valikuliselt ilukirjandust.  

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 02.03.2006 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.